joi , 7 decembrie 2023

Cina sub cerul liber: terase cu vedere la paradis

Solana Bar BoracaySolana Bar, Shangri-La Resort & Spa, Boracay

Cina – pentru unii, doar o gustare ușoară, luată în grabă, înainte de ultimele chestiuni de rezolvat până la ora somnului. Pentru alții, o masă importantă în familie sau un festin savurat pe canapea, în fața televizorului. Indiferent câtă atenție acordați ultimei mese a zilei, măcar în vacanțe, ea capătă o notă festivă. Mai ales când alegem un loc cu totul neobișnuit, cum ar fi Ali Barbour’s Cave din Kenya, un restaurant amenajat în interiorul unei peșteri vechi, sau Rock Maison, o masă intimă, concepută parcă doar pentru două persoane, în Insula St.Lucia. Mai jos, opt dintre cele mai frumoase locuri unde am putea lua cina vreodată, sub cerul liber.

Sirena & Solana – Insula Boracay, Filipine

Sirena

Dacă plănuiți o vacanță în Boracay, documentați-vă puțin despre Shangri-La Resort & Spa, unul dintre cele mai lăudate locuri în care turiștii evadează pe insula filipineză. Restaurantul complexului, Sirena, specializat în mâncare pe bază de fructe de mare, e așezat pe o stâncă, deasupra apelor limpezi ale Oceanului Pacific. După o cină la Sirena, opriți-vă la barul Solana, de asemenea parte din Shangri-La Resort, și savurați un cocktail fin, sub cerul înstelat, cu o priveliște uimitoare asupra junglei.

TOMO, Dubai

Tomo

Sushi de cea mai bună calitate, proaspăt preparat de bucătari iscusiți. TOMO este situat în vârful piramidei Raffles Dubai, iar cei care își aleg o masă aici pot admira în ansamblu peisajul futuristic al Dubaiului. Luminile clădirii Burj Khalifa, văzute de la distanță, sunt un show în sine.

Embers, Africa de Sud

Embers

Restaurantul Embers e construit în interiorul unui vechi amfiteatru, sus, pe o stâncă, de unde seara se arată minunat valea dimprejur. Face parte din Bushmans Kloof, un complex în care turiștii vin pentru servicii de spa și sănătate, în provincia sud-africană Western Cape. Mâncare excelentă, liniște și o atmosferă magică – spun cei care au fost aici.

Ali Barbour’s Cave, Kenya

Ali Barbours Cave

O peșteră veche de peste 120.000 de ani, situată la 30 de kilometri sud de Mombasa, cu „tavanul” decupat ca să deschidă priveliștea către stele. Să iei cina la Ali Barbour’s Cave chiar pare să fie o experiență unică, oricât de mult ar suna ca un clișeu. Specialitatea casei: fructele de mare.

Grota Palazzese, Italia

Grota Palazzese

Ați fost vreodată în Polignano a Mare? Dacă nu, merită s-o faceți chiar și numai pentru o cină la Grota Palazzese. Unul dintre cele mai renumite restaurante din regiunea Puglia, a fost amenajat într-o stâncă, având o deschidere impresionantă spre Marea Adriatică. Nobilimea locală organiza banchete aici încă de la 1700.

La View, Bali

La View

Așezat în Kupu Kupu Barong Resort din Bali, La View oferă preparate franțuzești și sud-asiatice, acompaniate de o priveliște amețitoare asupra văii râului Ayung – o junglă tropicală de palmieri și vegetație luxuriantă.

Cocina del Mar, Cabo San Lucas

Cocina del Mar

Scăldat în apele Mării Cortez, acest restaurant – parte din Esperanza Resorts din Cabo San Lucas – oferă gurmanzilor motive întemeiate să-i calce mereu pragul. Peștele proaspăt și fructele de mare sunt cele mai apreciate la Cocina del Mar, însă ceea ce l-a transformat într-un loc preferat al localnicilor și turiștilor este spectacolul extraordinar al naturii dimprejur: marea și cosmosul, împletindu-și farmecul în cadre memorabile.

Rock Maison, St.Lucia

Rock Maison

Probabil cel mai romantic și inedit loc unde puteți lua cina vreodată: Rock Maison, așezată în minunata insulă St.Lucia din Caraibe, este o punte din lemn retrasă, construită ca parte adiacentă a restaurantului Cliff de Cap. Un loc unde nu veți auzi decât valurile mării, în larg veți vedea vapoarele urmându-și cursul, iar deasupra – un cer splendid, precum în cele mai reușite cărți poștale. Ce mai e grozav la Rock Maison? O sticlă de șampanie rece vă poate fi livrată la comandă prin cablul electric ce leagă masa de bar.

Fotografii: tripadvisor.com, fashionsnoops360.com, qraved.com, miamiherald.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *