luni , 24 ianuarie 2022

CINE SCRIE LAREVISTA.RO

corina stoica

CORINA STOICA
Owner | Journalist | PR Enthusiast | Lover of Great Stories
FacebookInstagram

Pe scurt: 11 ani de jurnalism, ziarul Gardianul, revista Tango, specializare în anchete & investigații și interviuri. Sute de interviuri cu personalități din România și cu alți câțiva oameni cunoscuți pe planetă: Brigitte Bardot, Patricia Kaas, Goran Bregovic, Ethan Hawke, Joe Cocker, Isabel Allende, Lawrence Grobel, Waris Dirie („Desert Flower”), Tracy Chevalier, Luca Dotti (fiul lui Audrey Hepburn). În vara lui 2015, m-am mutat în Statele Unite (Atlanta, Georgia), iar despre experiența americană vă povestesc pe larg aici.

***

Am debutat (nu tocmai) glorios în 2006, la invitația Florianei Jucan, în primul număr al revistei Spy, de care m-am dezis după vreo lună, când mi-am dat seama că nu pot lua în serios lumea mondenă și că mi-era jenă să semnez texte care însoțeau pozele de paparazzi. După alte două aterizări întâmplătoare prin redacțiile unor ziare de tristă amintire, am început să practic jurnalismul la cotidianul Gardianul, sub bagheta lui Alecu Racoviceanu. El m-a învățat cum să fac o anchetă, cum să aleg un titlu bun, dar, mai întâi, cum să scriu o știre și cât de important e(ra) să fiu prima și singura care o publică.

La Gardianul am condus, timp de trei ani, departamentele de Monden și Cultură/Mass-Media. Mai exact, mă ocupam de subiectele zilei din domeniul presei și culturii și demolam, cu umor, băieții de oraș și divetele de pretutindeni. De aplauze și urale din partea cititorilor a avut parte mai ales rubrica mea de cronică TV, un pamflet intitulat „Starlete și vedete”, publicat în perioada în care declinul divertismentului din România luase viteză năucitoare.

Am scris la Gardianul – comme un fou, comme un soldat – până în ziua în care ziarul a murit, pe 10 ianuarie 2010. În aprilie 2010, alături de mare parte din echipa de la Gardianul, figuram în caseta redacțională a nou-apărutului ziar Puterea, tot ca editor al paginilor de Monden și Cultură/Mass-Media. În același timp, trimiteam texte la revista Femeia, unde m-am mutat de tot, în 2011. N-am fost prea fericită să scriu despre zarzavaturi și diete, și să fac prea puține interviuri, așa că în 2012 m-am întors lângă Alecu Racoviceanu – de data asta, la ziarul de anchete și investigații Pagina Întâi.

În paralel, din 2008, am păstrat o colaborare prețioasă cu revista Tango, care mi-a găzduit sute de interviuri cu personalități autohtone și internaționale, cum ar fi Patricia Kaas și Goran Bregovic. Legătura profesională cu Alice Năstase Buciuta și echipa ei s-a rupt în 2012. În același an, doar ca să-mi demonstrez că pot și ca să ajut niște prieteni, am început să fac PR – o extensie firească a muncii mele în presă. De vreo cinci ani, deci, mă ocup de imaginea unor companii și oameni care-mi plac: brandul de bijuterii handmade Prochaine, pictorița Ștefania Nistoreanu sau jurnalistul Lawrence Grobel. Satisfacțiile sunt mari și de cursă lungă!

Pe 1 martie 2013, a apărut, ca un ghiocel în zloata presei românești, LaRevista.ro, publicație liberă de lifestyle și cultură, loc în care-și dau întâlnire oameni deștepți, ca să privească lumea altfel. Despre ea puteți citi mai multe pe pagina dedicată sau, dacă tot ați ajuns aici, răsfoiți-o și abonați-vă la ea, că o să vă placă!

ALINA GROZEA
Jurnalistă | Scriitoare | Fondatoare a Editurii Cartea de Suflet 

De formație ingineră, absolventă a Facultății de Construcții din București, Alina Grozea a decis să-și urmeze vocația de a scrie în anul 2005, când a debutat ca redactor în presa de lifestyle pentru femei. A fost Editor Special al revistei Tango, apoi Editor-Coordonator al revistei Femeia și Redactor-Șef al revistei Ioana. Este autoarea volumelor de proză scurtă „De ce nu-mi găsesc pe cineva” (2012) și „Toate drumurile duc la mine” (2014).

PAUL LESLIE
Realizator radio | Gazdă a emisiunii de interviuri The Paul Leslie Hour

Locuiește în Atlanta, Georgia. De 14 ani, realizează interviuri cu personalități internaționale. A stat de vorbă cu Jeff Bridges, Woody Allen, Willie Nelson, Maya Angelou, Larry King, Gene Wilder, Ben E. King, Frank Sinatra Jr. și compozitori ale căror piese le-ați fredonat cel puțin o dată. Emisiunea lui se aude pe YouTube și la OHM Radio Charleston, în South Carolina. Pe Instagram îl găsiți aici.

***

Vrei să scrii alături de noi? Trimite textul tău extraordinar de bun, care n-a mai fost publicat până acum, pe adresa de contact!

SUSȚINE LAREVISTA.RO


Navighează pana sus