marți , 5 decembrie 2023

Cine sunt câștigătorii primei ediții a festivalului COMIC 7 B

comic-7-b

Festivalul Internațional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B, primul festival de teatru independent din Buzău, și-a închis cortina. Prima ediție a COMIC 7 B a adus în sălile de spectacol și de improvizație peste 2.500 de spectactori de toate vârstele, care au venit să se distreze la cele peste 15 spectacole de teatru independent și improvizație susținute de trupe de actori din România, Republica Moldova și Marea Britanie, spectacole de improvizație și teatru pentru copii, un workshop de improvizație pentru elevi, o sesiune live de printare 3D, o expoziție de caricatură semnată George Tuică și alte evenimente.

Câștigătorii primei ediții a festivalului COMIC 7 B sunt:

Cel mai bun spectacol – „Cerere în căsătorie”, după A. P. Cehov, cu Florentina Năstase, George Constantinescu, Valentin Terente. Regia și scenografia: Victor Olăhuț. O producţie Teatrul de Artă Bucureşti.

Cel mai bun actor – George Constantinescu, pentru rolul Ivan Vasilievici, din spectacolul „Cerere în căsătorie”. O producţie Teatrul de Artă Bucureşti.

Cea mai bună actrițăSilvia Gagu, pentru rolul July din spectacolul „Divorț în ziua nunții”, regia Cătălin Stelian-Shanks. O producție Teatrul InDArt București.

Cea mai bună trupă de improvizațieValar Improvis, un spectacol long form inspirat din serialul „Game of Thrones”, cu Andrei Negoiță, Adriana Bordeanu, Bogdan Untila, Delia Riciu, Vlad Pasencu, Mihaela Georgescu.

Trofeul de popularitate – „Nimic nu-mi scapă”, după A. D. Hertz, cu Paula Chirilă, Aniela Petreanu, Claudiu Maier, Mihai Baranga, Cristi Toma. Regia: Mihai Baranga.

Juriile celor două secțiuni au fost formate din cunoscuți profesioniști ai scenei – la secțiunea de teatru de comedie: actorul Radu Gabriel, actorul, regizorul și producătorul Vlad Zamfirescu, actrița și profesoara Victoria Dicu, iar la secțiunea de improvizație actorii improvizatori Mihaela Sârbu și Doru Cătănescu, precum și umoristul Viorel Gaiță.

Conceptul festivalului îi aparține actorului Cristi Martin.

Comic 7 B promovează producțiile independente de calitate, create în afara tiparelor clasice, umorul de excepție, manifestările artistice interdisciplinare – pe scurt, conceptul de artă modernă deschisă unui public cât mai larg, pe care dorește să îl apropie de aceste manifestări.

Toate informațiile despre festival se găsesc pe site-ul www.comic7b.ro, precum și pe pagina de Facebook.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *