marți , 18 septembrie 2018

Ciocolată de casă cu stafide

ciocolata

Poate cineva să-i reziste? Probabil că nici Naomi Campbell, în timpul dietei sale draconice cu sucuri din plante, n-ar spune nu unei bucăți de ciocolată de casă. Am încercat mai multe rețete, însă preferata noastră rămâne cea de mai jos.

Ingrediente:

  • O cană cu apă
  • 400 de grame de zahăr
  • O jumătate de pachet de unt
  • 250 de grame de lapte praf
  • 50 de grame de cacao (sau puțin mai multă, dacă vreți ca ciocolata să aibă un gust mai intens)
  • Un plic de esență de vanilie
  • O fiolă de esență de rom
  • Stafide, alune sau migdale, după gust

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert, cu zahărul, amestecând până când acesta se dizolvă. Între timp, amestecați într-un bol cacaoa cu laptele praf. Când siropul e gata – nici prea subțire, nici prea gros – puteți adăuga laptele praf și cacaoa, omogenizându-le preț de câteva minute. Adăugați apoi esența de vanilie și cea de rom și amestecați bine.

Întreaga compoziție se toarnă într-o tavă unsă cu unt, iar suprafața se nivelează cu un cuțit înmuiat în apă rece. Abia acum se adaugă stafidele, ce trebuie doar puțin presate ca să intre în ciocolată. Când se răcește, se pune în frigider. Se mănâncă fără nicio grijă: nu îngrașă, doar ne face mai fericiți!

Foto: www.lesleylyle.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus