sâmbătă , 25 noiembrie 2017

Ciorbă de pui à la grec

ciorba

Când ai poftă de o ciorbă de pui, cea gătită în stil à la grec e alegerea ideală. Deși o găsim în meniul multor restaurante, satisfacția de a o prepara în casă merită efortul de a petrece o oră în bucătărie. Iată rețeta mea favorită!

Ingrediente:

Un kilogram de carne de pui

Doi morcovi

O bucată de țelină

O rădăcină de pătrunjel

O lingurință de piper boabe negru

200 de mililitri de smântână

Trei gălbenușuri

O jumătate de cană de orez

O lămâie

Două lingurințe de sare

O mână de mărar și una de pătrunjel

Câteva frunze de dafin

Mod de preparare:

Carnea de pui se spală, se taie în bucăți mari și se pune la fiert în multă apă, alături de boabele de piper negru. Se adaugă de la început o lingurință de sare, fapt care ajută la colectarea spumei deasupra apei. Atunci când nu se mai formează spuma, e bine să strecurăm apa și să o așezăm apoi din nou pe foc. După aceea, legumele tăiate cubulețe se adaugă cărnii la fiert, la foc mediu, împreună cu frunzele de dafin. La nevoie, se mai completează cu apă fierbinte. Când carnea este fiartă, se scoate din apă și se curăță de pieliță, iar apoi se taie în fâșii și se pune la loc în oală.

Separat, se pune la fiert orezul, cu sare. Când este aproape gata, se adaugă în oala de ciorbă și se lasă la fiert în continuare. Într-un castron, se pun cele trei gălbenușuri, alături de zeama de la o lămâie; se bat bine, iar apoi se adaugă peste ele smântâna și se omogenizează. Se ia apoi un polonic sau două din lichidul fierbinte din oală și se toarnă în castron, amestecând bine, după care întreg conținutul se varsă lent în oala de ciorbă trasă de pe foc. Se mai pune la foc timp de 10 minute – cu sare și piper, dacă mai e nevoie – după care se presară deasupra mărarul și pătrunjelul tocate mărunt. După alte 10 minute în care oala stă acoperită cu un capac, pentru ca mâncarea să incorporeze aromele verdețurilor, ciorba se poate servi.

Vă doresc poftă bună!

Foto: masterdietrecipes.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus