sâmbătă , 2 decembrie 2023

Concert-premieră în România: Mark Knopfler, măiestrie pe scena Sălii Palatului

MarkKnopfler

Joi seara, publicul român a avut ocazia să întâlnească o adevărată legendă a muzicii internaţionale, într-un spectacol memorabil. Aflat pentru prima dată în România, Mark Knopfler a oferit celor câteva mii de fani prezenţi aseară la Sala Palatului din Bucureşti clipe de neuitat, într-o adevărată demonstraţie de virtuozitate muzicală, fostul solist şi compozitor al trupei Dâre Straits făcând încă o dată dovada măiestriei sale în mânuirea chitarei.

Desfăşurat cu casa închisă, show-ul a durat mai mult de două ore, spectatorii având şansa de a asculta în premieră cele mai noi creaţii muzicale ale artistului, incluse pe recentul sau album intitulat “Privateering”. Nu au lipsit însă nici piese mai vechi, hit-uri din perioada Dire Straits, precum “Romeo and Juliet”, “Sultans of Swing” sau “Brothers în Arms”.

Acompaniat de şapte muzicieni desăvârşiţi, Mark Knopfler şi-a suprins audienţa cu nenumărate solo-uri de chitară, aplaudate la scenă deschisă minute în şir, întregul spectacol încheindu-se cu două bis-uri ce au reamintit publicului de ce artistul ocupă un loc fruntaş printre legendele muzicii rock.

Acesta a fost primul concert susţinut de Mark Knopfler la Bucureşti, turneul promovând cel de-al şaptelea material din cariera solo a artistului. “Privateering” este primul album dublu din cariera artistului, un material ce îmbină perfect acordurile de blues-rock cu ritmuri folk şi country tradiţionale.

Foto: Alex Chelba

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *