luni , 2 octombrie 2023

Concurs LaRevista.ro și Dove: Tu ce vezi când te privești în oglindă?

Concurs Dove

~ Noua campanie Dove Mirrors încurajează femeile să se privească în oglindă și să-și descopere frumusețea ~

Dacă ne place un clișeu mai mult ca oricare altul, este acela al primăverii ca anotimp al reînnoirii, pe toate planurile. Ne bucurăm de fiecare rază de soare și ne minunăm de fiecare copac înflorit și de întreg spectacolul pe care ni-l oferă natura, ca și cum l-am vedea pentru prima oară! Dar, mai cu seamă, savurăm zâmbetul pe care lumea vie dimprejur ni-l aduce în suflete și pe chipuri. E drept că în acest sens ne folosim și de un aliat prețios: Dove, a cărui misiune este de a face cu noi întocmai „ce face primăvara cu cireșii”. Vă invităm să participați la concursul nostru, ca să înțelegeți și mai bine cuvintele lui Pablo Neruda!

Dove și-a asumat misiunea de a crea o lume în care frumusețea este o sursă de încredere, nu de anxietate. Astfel, încurajează femeile să-şi descopere frumusețea și să zâmbească atunci când se privesc în oglindă, printr-o campanie lansată recent, construită în jurul unui spot video – Dove Mirrors. Filmul subliniază discrepanţa dintre reacţiile femeilor adulte şi cele ale fetelor aflate la o vârstă fragedă, atunci când sunt în faţa unei oglinzi.

Campania are la bază cel mai recent studiu Dove conform căruia una din trei femei* recunoaște că se simte incomod şi își zâmbește foarte rar atunci când se privește în oglindă. Femeile sunt cel mai aprig critic al felului în care arată, atunci când se privesc concentrându-și mai degrabă atenția asupra defectelor, în timp ce tinerele fete adoră ceea ce văd în oglindă.

„Femeile tind să se subestimeze atunci când se privesc în oglindă, iar acest comportament le afectează încrederea în sine şi le face să se simtă nemulțumite de felul în care arată. Sperăm că filmul Dove Mirrors va inspira femeile să reconsidere modul în care își percep imaginea în oglindă, astfel încât de fiecare dată când se privesc să facă acest gest doar pentru a-și confirma frumusețea”, declară Dan Oprescu, Brand Building Director Home & Personal Care Unilever South Central Europe.

Și, pentru că ne dorim să vă reamintim să înfloriți de fiecare dată când vă priviți în oglindă, LaRevista.ro și Dove vă dăruiesc un pachet de cosmetice care vă vor face primăvara mai frumoasă!

Vom oferi trei seturi de produse, fiecare format din șase produse:

Pentru a ajuta femeile să fie frumoase în fiecare zi, Dove a creat produse inovatoare, cu formule hidratante, care ajută la redarea frumuseţii naturale a pielii şi părului.

Premiu Dove

 • Săpunul-cremă Dove Original cu ¼ cremă hidratantă şi pH neutru este mult mai delicat decât un săpun obişnuit şi nu usucă pielea aşa cum fac săpunurile obişnuite.
 • Gelul de duş nutritiv Dove Deeply Nourishing are la bază tehnologia inovatore NutriumMoistureTM, un amestec unic de agenţi de curăţare delicaţi şi lipide proprii pielii, care în timpul duşului se depun pe suprafaţa pielii şi se absorb în mod natural, ajutând la refacerea barierei de protecţie a pielii.
 • Deodorantele antiperspirante Dove Original, cu ¼ cremă hidratantă şi vitamina E, oferă protecţie eficientă împotriva transpiraţiei şi îngrijește delicat a pielea subraţului.
 • Laptele de corp Dove Essential Nourishment beneficiază de sistemul unic DeepCare Complex, un complex de agenți nutritivi proprii pielii, ulei bogat în acizi graşi Omega-6 şi aminoacizi, care împreună hrănesc pielea în profunzime (Stratum Corneum) şi previn descuamarea acesteia.
 •  Șamponul Dove Intense Repair are la baza complexul KERATIN REPAIR ACTIVES care ajută la refacerea keratinei, proteina vitală a firului de păr – soluția ideală pentru păr degradat.

Întrebarea la care ne-am dori să ne răspundeți este:

TU CE VEZI CÂND TE PRIVEȘTI ÎN OGLINDĂ?

Așteptăm răspunsurile voastre în comentarii postate aici, pe site, în josul acestui articol, iar peste două săptămâni – mai exact, pe data de 2 iunie – le vom trage la sorți.

Dove este diferit. Este primul brand care redefinește feminitatea și dă valoare frumuseții naturale, în pofida stereotipurilor de perfecțiune. Dove inspiră femeile să-și aprecieze frumusețea la adevărata sa valoare, pentru că aceasta vine atât din interior, cât și din exterior. Privirea, zâmbetul, atitudinea, optimismul, simțul umorului sunt doar câteva dintre atuurile care pun femeile în evidență. Ele radiază de frumusețe când se simt bine în pielea lor și când se acceptă exact așa cum sunt.

Anxietatea împiedică femeile să fie mulțumite de propria reflexie

Atunci când femeile privesc în oglindă văd dincolo de înfățișarea lor. De cele mai multe ori femeile își percep emoțiile negative, născute din nemulţumirea legată de felul în care arată. 60% dintre femei își percep starea de spirit, nu doar imaginea reflectată în oglindă, iar una din trei femei descrie ceea ce vede printr-un atribut negativ. Încurajarea femeilor să-și descopere frumuseţea, în primul rând în faţa oglinzii, le poate ajuta să-și îmbunătățească încrederea de sine și să-și atingă potențialul maxim de frumusețe. Dove crede că atunci când femeile arată și se simt bine, sunt mai fericite.

Fetele „oglindesc” comportamentul mamelor lor

Fetele copiază comportamentul mamelor lor în ceea ce privește felul în care percep frumusețea și încrederea de sine. Este important ca mamele să-și recunoască propria frumusețe și să dea exemple pozitive fiicelor lor. Dove invită toate femeile să retrăiască bucuria pe care o simțeau în perioada copilăriei, atunci când se priveau în oglindă, și să transmită sentimentul următoarei generații.

Cu cât privești mai mult, cu atât îți place mai puțin

Deși femeile se simt incomod atunci când se privesc, simt nevoia să se uite în oglindă foarte des. În medie, femeile se privesc în oglindă de aproximativ șase ori pe zi, ajungând la 50 de minute în decursul a 24 de ore. 15% dintre femei admit că nu au fost niciodată mulțumite de propria imagine în oglindă,  considerând oglinda ca fiind cel mai aprig critic al lor. Deși nu le place reflexia lor, femeile își alimentează nemulțumirea legată de felul în care arată de-a lungul întregii zile, folosind diverse ocazii pentru a se privi în oglindă: în cea retrovizoare (50%), în geamurile magazinelor (48%) sau în oglinzile din lifturi (44%).

**Sursa: Mirrors – studiu global Dove, 2013

Despre studiu

Studiul Dove Mirrors a fost efectuat la finalul anului 2013 pe un eșantion de 6.006 femei cu vârsta cuprinsă între 18-64 ani. Acesta s-a desfășurat în 12 țări: Statele Unite ale Americii, Canada, Mexic, Brazilia, Argentina, Marea Britanie, Germania, Italia, India, China, Tailanda și Filipine.

Studiul explică felul în care femeile se raportează la imaginea pe care o văd reflectată în oglindă și evidențiază mai multe aspecte cheie:

Femeile sunt nemulțumite de ceea ce văd în oglindă:

– 9 din 10 femei se simt incomod când se privesc în oglindă

– 1 din 5 femei recunoaște că nu a fost niciodată mulțumită de ceea ce a văzut în oglindă

– 6 din 10 femei aleg un atribut fizic negativ pentru a descrie cum se percep când se privesc în oglindă: „prea grasă” (30%) și „neatrăgătoare” (19%)

Dar se privesc în oglindă în mod regulat:

– în medie, femeile se privesc în oglindă de șase ori pe zi, alocând acestui obicei 50 de minute pe zi / o zi pe lună

– 9 din 10 femei se privesc de-a lungul unei zile în: oglinzile retrovizoare (50%), geamurile magazinelor (48%), oglinzile compacte (46%) sau cele din lifturi (44%)

Femeile folosesc oglinzile pentru a se concentra pe ceea ce nu le place la ele:

– 1 din 4 femei se concentrează pe defecte

– 1 din 4 femei își încordează abdomenul atunci când stă în fața unei oglinzi

– 1 din 3 femei spune că uneori simte oglinda ca fiind cel mai aprig critic al ei

Oglinda reflectă mai mult decât înfățișarea:

– 6 din 10 femei își văd starea de spirit, nu doar înfățișarea atunci când se privesc în oglindă

– 3 din 4 femei aleg cuvinte emoționale pentru a descrie cum se simt când se privesc în oglindă, iar 1 din 3 femei folosește un cuvânt emoțional negativ, precum „neliniște” (13%)

Privitul în oglindă le poate determina pe femei să se simtă mai rău:

– 1 din 3 femei se simte mai rău în legătură cu felul în care arată

– 1 din 5 femei recunoaște că își poate strica dispoziția pentru întreaga zi

– 1 din 5 femei uneori evită să se privească în oglindă

– femeile care sunt nemulțumite de ceea ce văd în oglindă se privesc mult mai rar (1,5 ori pe zi) în comparație cu cele mulțumite de felul în care arată

Femeile nu zâmbesc în oglindă

– 1 din 3 femei recunoaște că își zâmbește foarte rar atunci când se privește în oglindă.

Ce-ar fi să dăm statisticile peste cap? Vă așteptăm să ne răspundeți la întrebarea de mai sus și să vă numărați printre norocoasele care vor primi câte un set de produse Dove! Ținem pumnii!

UPDATE, 2 IUNIE 2014: Dragi prietene, am tras la sorți câștigătoarele concursului sponsorizat de Dove:

ADINA H.

MARIA CRISTINA

LUCA MARIANA

Felicitări, sperăm să folosiți cu plăcere produsele pe care le veți primi curând! Vă vom contacta pe adresa de mail cu care v-ați înregistrat la comentarii.

Va mulțumim pentru toate răspunsurile frumoase pe care ni le-ați trimis, le-am citit cu drag și nu avem decât un singur regret: acela că nu avem destule premii să vă facem fiecăreia câte o bucurie! Dar vă așteptăm la următoarele concursuri, alături de prietenii noștri de la Dove!

Semnat de

37 comentarii

 1. Legrand Andrea

  Cand ma uit in oglinda vad o fata vesela,zambitoare si copilaroasa.

 2. Cand ma uit in oglinda vad aceleasi trasaturi pe care le aveam in tinerete,o fata zambitoare,optimista chiar daca anii care au trecut si-au pus amprenta asupra chipului meu.

 3. Denisa Nicolae

  Cand ma uit in oglinda vad o femeie tanara ,care are o familie de care este mandra si cei mai scumpi copii…universul meu .
  De asemenea ma vad pe mine,cea zambitoare chiar si in momentele grele,cea care a invatat ca rabdarea este cea mai puternica arma si care nu uita niciodata ca visele trebuiesc implinite :).

 4. Claudia Butnaru

  O femeie care a imbatranit putin ,s-a si ingrasat putin,dar care are in continuare simtul umorului

 5. Rodica Constantin

  In oglinda imi vad viata, imi vad cariera, imi vad copii realizati, imi vad nepotii care ma striga mamaie si alearga in jurul meu. In acelasi timp vad o femeie cu o varsta venerabila, o femeie peste a carei piele anii si-au pus amprenta, insa nu si peste suflet, care este inca tanar. Vad o femeie frumoasa atat la interior cat si la exterior, o femeie implinita, linistita, multumita de ea si de realizarile sale 🙂

 6. Sasarman Amalia

  Cand ma privesc in oglinda vad o mama,sotie,prietena,gospodina…fara a uita sa fie FEMEIE! Sunt liantul care tine familia unita si prietenii aproape; umbra care sta in spatele succesului barbatului de langa mine; calauza copiilor mei; artizana propriilor reusite. Nu sunt o frumusete, dar am invatat sa imi pun in valoare atuurile. La locul de munca nu sunt sefa,dar sunt apreciata pentru ceea ce fac.Imi place sa citesc,sa stau la taclale cu prietenele, sa imi rasfat familia cu preparate sofisticate, dar si cu cat mai mult timp petrecut impreuna. Intr-un cuvant, sunt EU…sau asa cum zice sotul meu:”Daca nu ai fi existat, ar fi trebuit sa te inventez”.

 7. violeta vlasceanu

  Ma vad o femeie implinita , multumita cu ce mi-a dat Dumnezeu

 8. Mihaela Mitran

  Cand ma uit in oglinda vad o femeie implinita, puternica, increzatoare si cu o vointa de fier.. Vad o femeie, ingrijita, cocheta, atractiva, frumoasa, care pe zi ce trece arata din ce in ce mai bine; inaintarea in varsta o face tanara si frumoasa.

 9. Frumusetea vine din interior.. acesta este sloganul dupa care ar trebui sa ne ghidam intotdeauna.. Dar totusi, ce ne facem cand increderea in noi este Zero? Chiar daca frumusetea adevarata vine de interior si nu este ceea ce se vede, tot mai multe persoane pun mai mult accent pe „ámbalaj”, judeca si critica la prima vedere.
  Eu personal, sunt de parere ca frumusetea ti-o creezi.. si nu ma refer aici la tonele de machiaj asternute straturi, ci frumusetea ti-o poti crea zambind mai mult, fiind mai increzatoare.. Cand ma uit in oglinda, zambesc tot timpul, chiar daca am momente in care nu ma simt tocmai confortabil si imi doresc sa schimb ceva, sa ascund un colacel de la burtica sau sa maschez cearcanele adanci, incerc sa le transform in lucruri bune si sa gasesc totusi o explicatie pentru toate: da, am un colacel in plus pentru ca sunt o pofticioasa si nu ma pot abtine sa nu savurez o prajitura in plus, da am cearcane adanci pentru ca pierd seri in sir citind si invatand pentru ca vreau sa fac ceva cu viata mea.. Tot timpul trebuie sa vedem inainte sa ne criticam, lucrurile bune si pozitive. Sa nu ne judecam singure pentru ceea ce suntem, sa nu ne plangem de mila.. o persoana increzatoare va avea tot timpul succes.. Acum ceva timp, un domn psiholog ma invata astfel: scrie mare pe oglinda „sunt frumoasa” si in fiecare dimineata cand privesti in ea sa citesti aceste 2 cuvinte iar ele sa-ti fie calauza in intreaga zi.. Deci fetelor, suntem frumoase pentru ca suntem increzatoare, suntem puternice si invingatoare..Daca noi ne plangem singure de mila, nu vom reusi in viata. Si chiar daca nu suntem multumite, trebuie sa reusim sa ne invingem aceste nemultumiri si sa mergem mai departe pentru ca viata este frumoasa si trebuie traita.

 10. Stancioiu Nicoleta Florentina

  Nu mai am 20 de ani, dar acum, am mai multa putere sa-mi accept defectele si imperfectiunile.Oglinda reflecta de multe ori starea mea de spirit.O zi buna ,plina de satisfactii face ca pana si cearcanele mele sa fie doar o imagine trecatoare, pentru ca pana la urma ceea ce vad este fericirea si sansa pe care mi-o da fiecare noua zi.

 11. Maria Cristina

  M-am obișnuit să nu mă raportez la standardele societății atunci când mă uit în oglindă, așa că, în timp, a început să-mi placă imaginea pe care o văd reflectată. Îmi place să-mi zâmbesc când mă uit în oglindă, ca să-mi dau o stare de bine. Mă văd pe mine, așa cum sunt: unică.

 12. alexandrescu corina

  …Increderea…O pierdem . o regasim , o recuperam uneori sifonata . De ce ? Pentru ca este o chestie care se construieste in ani grei si se poate pierde intr-o secunda! Si atunci ca orice muritor pe acest Pamant revin la credinta : in dreptate,in adevar ,în bine, în frumos, în dragoste, în Dumnezeu. Si fac eforturi mari in fiecare zi,fiecare clipa sa cred si sa incerc sa nu privesc dincolo de ceea ce se vede destul de clar cu ochiul liber. Incerc din rasputeri sa nu intru în amanunte, sa nu caut detalii, sa nu scormonesc dupa dovezi. Cred o vreme, fara insa sa cercetez, dupa care brusc nu imi mai e de ajuns si vreau sa ma conving. Nu caut sa daram nici un mit si nici nu descopar cine stie ce mare secret ascuns al întelesului vietii. Ajung mereu la aceeasi concluzie, ca “nimic nu e ce pare a fi”, exact atunci cand imi venea sa cred în ceva frumos.
  Orice evadare a mea din cochilia mea e motivata de dorinta de a crede, de nevoia mea imensa de a gasi frumosul, de a descoperi ca exista starea pura a sentimentelor, ca exista oameni frumosi si calzi,ca exista prietenii adevarate si nu bazate pe intentii meschine ascunse. Cum ma vad eu in oglinda ??? Ma incapatanez sa cred ca vad un om frumos, o femeie ajunsa la maturitate pe care n-au atins-o prea mult incercarile , rautatile , problemele , o mama exemplara , o sotie model … chipul ,ochii , buzele…poate si-au mai pierdut din stralucire , dar sufletul , iluziile, asteptarile , dezamagirile, frica , iubirea …ce imagine le-ar putea reda ? Oglinda…oglinda arata ceea ce vrei sa vezi … vrei sa vezi frumosul – un tot unitar intre interior si exterior , un interior gol nu tradeaza frumusete niciodata , iar daca frumusetea exterioara se pierde cu timpul ramane zambetul , increderea , puterea de a darui si a face sacrificii , bunatatea , stilul , duiosia , spontaneitatea si originalitatea…le simti prezenta si stii …asta este de ajuns !

 13. Imaginea imi spune ca sunt o singura persoana , dar cred ca am adunat in timp , in interiorul meu , zeci , sute de persoane . Pentru ca nu exista doua momente in care sa ma privesc in oglinda si sa ma vad aceeasi . Cred ca nu sunt un as in ale descrierii , nu am fost niciodata . Cred ca viata mea nu are nimic extraordinar . Nu am descoperit formula magica a “tineretii fara batranete” , a teleportarii sau leacul vreunei boli incurabile . Dar in oglinda vad un om fericit , fericit ca trieste inca o zi si alta si alta, fericit ca a vazut copilul mergand in prima zi de scoala, apoi fotografia de grup , cea de la terminarea liceului , emotiile examenului intrarii la facultate ,apoi nunta copilului , cand fiica spunea “da”alesului inimii . Fericirea o gasesc in fiecare zi indiferent de suisuri si de coborasuri . Pun intrebari lumii si-mi pun intrebari mie , caut uneori disperata raspunsuri . Anii au trecut , frumusetea este variabila , important este sa ma accept asa cum sunt : cu riduri mai putine caci am folosit cosmetice ce si-au meritat investitia sau poate natura a vrut asa, mai vad in oglinda candoare calda, deschisa , compasiune , inteligenta , onestitate cumva copilareasca dar si seriozitate , incredere si multa speranta .Cu bune si cu rele viata merge oricum inainte .

 14. …Ma privesc in oglinda…in oglinda vad femeia , vad puterea cu care am fost inzestrata…si mai vad faptul ca femeia merita iubita , rasfatata, ascultata , inteleasa , apreciata si protejata ! Sunt tanara si frumoasa , am totul !

 15. Ma vad pe mine , cu bune si cu rele , vad exteriorul dar si interiorul…ceea ce vad imi place , sunt mandra de mine , de faptul ca am evoluat , ca am acceptat in viata mea doar ce-a fost bun , frumos, intelept , demn…

 16. Depinde zi:In unele zile vad o persoana placuta,fericita, plina de viata ,in alte zile vad o persoana care incepe sa imbatraneasca :(((( (eh, doar putine riduri) si care este suparata din diverse motive mai mult sau mai putin importante.
  fb adina radu –

 17. Barbieru Gabriela

  Ma vad o femeie cu,calitati si defecte dar si o femeie foarte puternica.

 18. vlasceanu violeta

  Eu si o oglinda mica, stalucitoare in bataia lunii, la mine in baie , ma contemplu insfasurata-n ganduri – in gandurile lumii, ma privesc, imi zambesc… ma ascult ca si cand nu as fi altceva decat o umbra,oate chiar umbra mea de fericire, si vad vise, ganduri , tristete , fericire, implinire , neimplinire, dar mai ales speranta si incredere.

 19. Cand privesc in oglinda vad o persoana draguta,zambitoare si vesela.

 20. CIND MA UIT IN OGLINDA VAD O FEMEIE TINARA,DRAGUTA CARE NU SI A PIERDUT SPERANTA CA UNDEVA ISI VA INTALNI SUFLETUL PERECHE SI VA GASI IN SFARSIT FERICIREA MULT VISATA

 21. Diaconu Luminita

  In oglinda sufletului meu ,vad o femeie care tocmai a implinit o frumoasa varsta,o femeie iubita si respectata,gata sa ajute pe oricine fara sa astepte ceva in schimb,o femeie pentru care oglinda ii este prietena buna si mi-a spus un secret; ar dori ca aceasta oglinda sa nu se sparga vreodata!

 22. Sunt in acelasi timp fericita si suparat , slaba si puternica , blanda si cruda , imprastiata si concentrata, seducatoare si respingatoare , conservatoare si inovatoare , responsabila si iresponsabila.Sunt un teritoriu intreg intre aceste extreme.Au trecut ani buni pana sa reusesc sa ma uit in oglinda si sa vad adevarul gol golut, adevarul meu : eu , cea autentica, sunt o persoana care se schimba de la un moment la altul Toate aceste trairi reprezinta personalitatea mea , mi-am tesut o cochilie din convingeri , ganduri, invataturi si credinte despre ceea ce ar trebui sa fiu , cand de fapt visez nu sa traiesc in aceasta cochilie ci sa ies din ea , sa-mi intind aripile.

 23. Cand ma privesc in oglinda,zambesk mereu indiferent de starea pe care o am si e foarte bine.Mai vad si un chip frumos si foarte ingrijit.

 24. Vad o femei puternica si increzatoare in ziua de maine cu,calitati si defecte peste care au trecut ani , dar stiu ca frumusetea vine din interior, asa ca sunt multumita de ce vad fb ene maria

 25. vad o femeie normala , cu vise, sperante , esecuri si realizari , o femeie cu incredere in fortele ei , o femeie care nu se da batuta in fata greutatilorsi care merge mai departe cu fruntea sus

 26. Cand ma privesc in oglinda vad o fata obisnuita, uneori mai slaba, alteori mai grasa, caz in care imi mai trag putin burta, uneori o vad frumoasa, alteori o vad urata, caz in care ma mai indepartez putin de oglinda pentru ca defectele sa nu se mai vad asa clar. 😀 De fiecare data insa imi spun ca asta sunt eu, cine ma place, ma place asa, ca frumusetea este trecatoare, si ca peste ani nimeni nu-si va aduce aminte cat de urata, frumoasa, slaba sau grasa eram ci, ce suflet bun aveam si cate lucruri bune am facut.
  Daca vreau ca ceilalti sa ma placa, trebuie mai intai sa ma plac eu, sa imi placa ceea ce vad dimineata in oglinda, pentru ca cei din jurul meu vad ceea ce vreau eu sa vada; o fata sincera, cu o atitudine de invingatoare, dispunsa mereu sa-i ajute pe cei din jurul ei.

 27. Ma privesc zilnic in oglinda si de fiecare data incerc sa imi vad partile frumoase. Fiecare femeie are defecte, pe care incearca sa le ascunda cu ajutorul produselor cosmetice si al unor haine alese cu grija, insa cred ca nu trebuie sa uitam nicio clipa sa vedem frumusetea care exista in noi. Dramul acela de frumusete pe care il are absolut orice femeie! Eu asta vad in oglinda, chiar si in zilele in care sunt mai obosita sau mai neingrjita, din lipsa timpului…

 28. emilia cernaianu

  Acum câteva luni am împlinit 50 de ani și m-am mirat de mine însămi cum mi se pare în fiecare dimineață că sunt mai frumoasă decât ieri. Acum îmi dau seama: frumusețea nu este în oglindă ci în mine însămi, și asta este ceea ce văd oriunde privesc.

 29. In oglinda o femeie matura, ce ma priveste cu ochi de copil .

 30. Ioana Grigoras

  Cand ma uit in oglinda, vad o tanara plina de energie si bucurie, gata sa priveasca fiecare zi ca pe o aventura!

 31. Adriana Ionita

  Privesc cu drag in oglinda in care de atata vreme ma regasesc. Eram doar un copil cand am privit cu uimire la fata care ma privea cu ochii mari de dupa suprafata lucioasa. Nu intelegeam eu prea multe dar primul lucru pe care l-am invatat de la oglinda a fost acela ca daca vei zambi cuiva, vei primi un zambet inapoi. Atunci, in primii ani ai copilariei, fata blonda cu doua codite imi zambea mereu cand ii zambeam sau plangea odata cu mine.
  Apoi, am descoperit ca oglinda te poate atrage fara sa-ti dai seama intr-un miraj in care te poate cuprinde ore intregi. Iti privesti atent tenul, iti aranjezi parul si te intorci mereu la ea pentru a te asigura ca totul este la locul lui.
  Privind in oglinda descoperi bucuria de a privi in viitor. Cu bratele pline cu haine si cosmeticele mamei, te lasi invaluita de masina timpului si admiri intr-un final rezultatele, sperand totusi ca in viitor hainele iti vor veni mai bine si vei avea mai multa indemanare in a te da cu ruj si farduri.
  Cele mai pure sentimente au luat nastere, fara sa-ti dai seama, tot in fata oglinzii. Imi amintesc fluturii primei dragoste, cand inainte de a ma intalni cu cel iubit, stateam cu orele in fata oglinzii incercand sa obtin cel mai bun rezultat in ceea ce priveste machiajul, hainele. Totusi, niciodata nu-mi placea rezultatul si aveam impresia ca ultima vestimentatie era parca mai potrivita.
  Dragostea, iluziile dar si tristetea, toate s-au reflectat de-a lungul timpului in oglinda mea. Sperante, zambete senine si lacrimi ce mi le-am privit curgand libere pe obraji. M-am intrebat de atatea ori ce pot face sa fiu altfel. Am trait atata vreme vrand sa fiu mai buna incat am uitat sa apreciez ce am. Am invatat insa sa ma accept asa cum sunt, sa-mi accept atat defectele cat si calitatile si sa privesc in oglinda si sa fiu multumita de ceea ce vad fiindca fiecare dintre trasaturile mele fac parte din mine.
  Micile riduri de la coltul gurii poarta amprenta zambetelor si momentelor fericite de alta data, in ochii vad stralucirea dragostei iar obrajii imi poarta atingerea buzelor celor dragi si ale fulgilor topiti ale iernilor trecute. Imi privesc genele negre si lungi, gene ce au fost atat de des udate de lacrimi de tristete sau de bucurie. Imi privesc nasul, care desi nu este perfect m-a ajutat sa miros florile primaverii, copacii infloriti, prospetimea padurii si aerul sarat adus de brizele marii. Imi privesc parul blond si lung care a fost adesea mangaiat de adierea primaverii si in care mi-am pus cu drag flori culese de pe pajisti inflorite. Imi privesc buzele si vad pe ele mangaierea saruturilor.
  Vad in oglinda o fata zambitoare, visatoare care incearca sa-si pastreze seninanatatea si puterea de a visa. Imi vad trecutul, prezentul si imi desenez viitorul. Imi privesc atent fata, caci niciodata nu va mai fi ca azi.
  In aceeasi oglinda am vazut odata o fetita cu parul ciufulit, apoi o adolescenta visatoare. Acum vad o femeie si imi doresc sa apuc sa vad in aceasta oglinda o batranica inconjurata de sot, copii si nepoti.
  Iar fiecare trasatura pe care mi-o vad in oglinda poarta amprenta amintirilor trecute care fac parte din mine transformandu-ma in ceea ce sunt azi. Iar cu timpul, am observat ca defectele nu exista, acestea sunt doar o creatie a mintii noastre atunci cand aceasta nu poate vedea frumusetea naturala a fiecarui lucru. Si am invatat ca indiferent de cum arat atunci cand privesc in oglinda sa aplic cea mai eficienta modalitate de infrumusetare: sa zambesc . Si am invatat astfel ca oricate lucruri ai invata pe lumea asta, cele mai importante sunt cele pe care le-ai stiut dintotdeauna. Astfel, eu am revenit la ceea ce am invatat de mica: atunci cand privesc in oglinda sa zambesc. Caci zambetul infrumuseteaza si aduce cu el sclipiri de fericire, raze de impliniri si mii si mii de alte zambete intoarse.

 32. Cand ma uit in oglinda vad o femeie de 40 de ani multumita de familia ei, de viata ei, care se impaca un pic mai greu cu schimbarile de pe chip si corp , intervenite odata cu inaintarea in varsta. Observ ca pielea si-a mai pierdut din elasticitate si stralucire, ca au mai aparut pe ici pe colo mici pete si alunite cauzate de sarcina, de expunerea prelungita la soare, insa ma straduiesc sa le ascund cu ajutorul produselor cosmetice , iar acolo unde nu se mai poate face nimic, sa accept aceste mici inconveniente. Ma consolez cu gandul ca oricum acum arat mai bine decat voi arata la 50 sau 60 de ani. Intr-adevar, oglinda nu este cea mai buna prietena a mea, insa cand ma supar pe ea, incerc sa ma vad prin ochii fetitei mele, care la cei aproape 6 anisori , imi spune mereu ” mami a mea este cea mai buna si frumoasa „.

 33. Wow, ce initiativa frumoasa, Dove! Asa da! O initiativa care pe mine ma provoaca sa ma analizez si sa ma descopar mai mult.
  Frumusetea. Frumusetea este chipul pe care il vad chiar daca inchid ochii, este cantecul pe care il aud chiar daca imi astup urechile.
  Femeie fiind, ma privesc in oglinda destul de des; dimineata cand ma trezesc, imi zambesc in oglinda, si aleg ca acesta sa fie inceputul unei zile cu zambet!
  Cand ma uit in oglinda vad o femeie puternica, matura, responsabila, vad frumusetea pe care Cel de Sus a pus-o in mine si stiu ca exact asa cum sunt acum, naturala, frumoasa, sunt iubita, apreciata, pretuita. Nu sunt perfecta si nici nu vreau sa fiu. Am invatat doar ca dincolo de frumusetea fizica, se afla cea sufleteasca, la fel de importanta, caci din ea ies izvoarele vietii.
  Apreciez frumusetea naturala si incurajez pe toate femeile
  sa se priveasca in oglinda cu placere. Dragelor, sunteti frumoase!!!! Si va provoc sa va admirati frumusetea atunci cand va priviti in oglinda si sa zambiti! ♥

 34. Nu am fost crescuta de niste parinti care sa-mi insufle prea multa dragoste de sine, dar in timp am invatat sa ma iubesc. Am inteles dupa multi ani in care nu m-am apreciat ca e cel mai important si bun lucru pe care il pot face pentru mine. Am avut si noroc sa imi intalnesc devreme jumatatea – un barbat care m-a iubit si ma iubeste mai mult decat m-as putea iubi eu vreodata, iar prin ochii lui ma vad azi mai frumoasa decat ieri. Si stiu ca si cand o sa fiu batrana, daca o sa imbatranim impreuna, o sa ma vad la fel atata timp cat o sa-l am alaturi. Asta vad in oglinda – o femeie pe care dragostea a facut-o mai frumoasa si care s-a impacat de mult cu micile defecte, absolut normale si uneori, chiar pline de farmec!

 35. Ce vad cand ma privesc in oglinda? Vad in primul rand anii ce au trecut 36 la nr ma intristeaza normal pentru ca stiu ca mergem inainte si tineretea exterioara o sa dispara,dar asta nu are importanta pentru ca imediat zambesc si gandul imi fuge la minunatele mele fetite,ce ma fac sa intineresc zi de zi.Joaca zilnica alaturi de fetite ma face sa intineresc,sa zambesc sa traiesc sa visez sa sper si sa am incredere in mine zi de zi !!!

 36. Of asa mult am sperat 🙁

 37. Ce vad atunci cand ma uit in oglinda?Depinde…De starea pe care o ai-zi de zi…sotul meu imi spune-cu drag,sper-ca ii par frumoasa,chiar daca varsta nu mai este de mult spre 35,nici macar spre 45…Frumusete interioara,ganduri pozitive,zambet,iubire neconditionata-pot suna ca niste clisee…Cred ca au importanta destul de mare pentru felul in care aratam,in oglinda,in ochii celorlalti…Mai este si mostenirea genetica-mama mea draga arata asa bine la 80 de ani si n-a avut o viata tocmai roz…Dar a avut un optimism,o naivitate dulce,care o fac si acum sa para mult mai tanara…Cred asta-daca poti-sa nu dai prea multa importanta evenimentelor ce te inconjoara…Lasa urme uratele gandurile adanci,framantarile cotidiene,supararile mai mari,mai mici…Traim o alt fel de viata-mai repede,mai bine,mai usor…Toate astea-cum nu?pot influenta felul in care ne vedem in oglinda!!!

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *