E aproape vară, deci s-a dat deja startul la vacanțe, și ce poate fi mai relaxant, pe plajă sau în vârf de munte, sau oriunde v-ați afla, decât o carte bună? Un film, ați putea spune, sau o ieșire cu prietenii la terasă. Dar nici una, nici alta nu vă va oferi experiența extraordinară pe care ne-o promite lectura – probabil cel mai intim și cel mai valoros, și totodată minimul act de cultură pe care ni-l putem face cadou.
Dar ce-ați zice dacă am începe noi prin a vă face un dar? Noi, adică LaRevista.ro și librăria online Libris, paradisul cărților, da, acela descris de Borges într-un citat faimos. Am ales pe sprânceană, pentru voi, trei volume speciale, pe care le puteți câștiga participând la concursul nostru! Condițiile nu sunt greu de îndeplinit: mai întâi, vă invităm – dacă nu ați făcut-o deja – să vă abonați printr-un Like pe Facebook la paginile LaRevista.ro și Libris, iar apoi să apăsați butonul Share pentru a distribui acest articol, să se ducă vestea-n șapte zări și șapte țări. Și-apoi, marea întrebare:
Dacă ați putea locui într-o carte, care ar fi aceea și de ce?
Răspunsul vostru va trebui să apară într-un comentariu postat la finalul acestui text, aici, pe site. Autorii celor mai frumoase trei mărturisiri vor fi aleși de noi, echipa LaRevista.ro, pe data de 30 mai, și vor primi cadou, de la Libris, prin tragere la sorți, câte una dintre aceste trei cărți:
„Hoții de frumusețe”, de Pascal Bruckner
„Țara mea inventată”, de Isabel Allende
„Jurnal”, de Oana Pellea
Vă dorim succes și abia așteptăm să ne împărtășiți gândurile voastre!
UPDATE: Echipa LaRevista.ro a ales cei trei câștigători! Pentru fiecare dintre aceștia s-a tras la sorți câte o carte. Iată rezultatul:
Nuami Dinescu – „Țara mea inventată”, de Isabel Allende
Camellia – „Jurnal”, de Oana Pellea
Raluca P. – „Hoții de frumusețe”, de Pascal Brukner
Vă rugăm să trimiteți un mail pe contact@larevista.ro, cu datele voastre personale, pentru ca reprezentanții Libris să vă poată contacta și trimite cărțile.
Felicitări! Vă mulțumim tuturor și vă așteptăm și la concursurile noastre viitoare!
Semnat de LaRevista.ro
Daca ar fi sa aleg o carte in care sa locuiesc ar fi Arta conversatiei, Ileana Vulpescu.O recitesc cu alti ochi in fiecare zi si parca de fiecare data imi rescriu un cod al relatiilor si inteleg cit de fragil e firul ce ne leaga viata cu povestile ei, mai ales cind nu stiu ce e mai bine sa alegi. Si atunci il intrebi pe Dumnezeu(cum o face un alt personaj din Noi doamna dr cind o sa murim?)”De ce Doamne nu m-ai ajutat sa-l iubesc?”
Daca ar fi sa aleg o carte in care sa locuiesc ar fi „Panza de paianjen” de Cella Serghi.Frumoasa poveste autobiografica,ca si cartile dansei in descrierea marii atat la Constanta cat si in Bulgaria.
Corina draga, raman la Cartea Mironei, aici mi-ar fi placut sa traiesc…Stiu ca tu ai ales Fata nesabuita, am citit si eu cartea dupa ce ai vorbit despre ea, dar raman la Mirona, la Paris, la dragoste…
Daca ar fi sa aleg o carte in care sa „locuiesc”, aceea ar fi cu siguranta „Alice in Tara Minunilor”. De ce? Fiindca numai in Wonderland iti poti trai toate varstele in acelasi timp, iar asta firesc, fara sa i se para nimanui ciudat.
Daca ar fi sa locuiesc intr-o carte aceea ar fi ”Panza de paianjen” de Cella Serghi. Visez cu ochii deschisi Balcicul de altadata, marea, forfota strazilor din acea vreme… Dar n-ar fi singura alegere; spre rusinea mea, nu am citit ”Arta conversatiei”. La biblioteca din ”fundul de lume” in care locuiesc n-o au, iar profesia mea nu-mi mai permite demult sa -mi iau cartile la care visez.. 🙁
Daca ar fi sa traiesc intr-o carte cred ca ar fi „Nascuta la miezul noptii” de C.C Hunter deoarece mereu am visat cu ochii deschisi la o lume plina de magie unde exista persoane ‘diferite’, aici referindu-ma la vampiri,varcolaci,magicieni,zane etc.
Eu as alege sa traiesc in romanul “Sentimentul unui sfarsit „, nu pentru actiune sau personaje ci mai degraba pentru luciditatea naratorului, pentru echilibrul cu care isi scruteaza destinul si se impaca atat cu ce a trait, cat si cu ce nu a trait. Pentru ca relatia speciala dintre noi si memorie, legatura subtila dintre viata traita si viata rememorata (repovestita), intre timpul obiectiv si cel subiectiv e atat de bine redata de Julian Barnes.
Cartea în care aș fugi cu prima ocazie este „Peter Pan și Wendy”, scrisă de J. M. Barrie. Ador sentimentul de inocență care se desprinde din această carte, alături de magie, prietenie, simplitate. Bucuria copilăriei și toate lucrurile frumoase din noi sunt puse deoparte într-o lume de poveste, Ținutul de Nicăieri. Și de aici vine întrebarea: de ce suntem prinși în această lume aglomerată și schimbătoare, și nu putem rămâne veșnic tineri? Pentru mine, copilăria reprezintă un ideal.
As fi vrut sa trăiesc in cartea lui Paolo Coelho,11 minute,pentru a invata a ma cunoaște interior din punctul de vedere al iubirii,al sexului,fără restricții cum am avut educația !