joi , 7 decembrie 2023

ContempL`art la Goldart: expoziție de Veronica Iftodii și Gheorghe Lișiță

Iftodii„Materna” – Veronica Iftodii

Joi, 14 Aprilie, de la orele 18.30, are loc vernisajul cu numărul șapte din cadrul proiectului ContempL`art la sediul Casei de Licitații Goldart din București, Intrarea I. L. Caragiale.

ContempL`art 07 “Complementari” aduce pe cei doi artiști, Gheorghe Lișiță și Veronica Iftodii pe simezele deja bine cunoscute ale Casei de Licitații Goldart. Temele abordate de cei doi par a fi complementare.

În lucrările lui Gheorghe Lișiță subiectele cele mai des întâlnite sunt de natură spirituală sau socială. Scenele cu călugări și modul de viață al rromilor sunt două dintre acestea.

Veronica Iftodii este interesată de estetica chipului uman fiind parcă axată în special de inocența și cumințenia femeii. Fețele diafane, florile care parcă învăluie spațiul în care sunt expuse cu parfumul îmbietor și bisericile întâlnite pe parcursul călătoriilor celor doi fac împreună cu scenele religioase și viața colorată a rromilor o viziune completă și complexă a celor doi soți. Ambii artiști au și lucruri în comun, iubirea pentru natură fiind clar vizibilă în peisajele și naturile statice ale amândurora.

Lisita„Țigăncușa”, de Gheorghe Lișiță

Lucrările expuse sunt realizate în tehnica picturii în ulei pe pânză.

Expoziția ContempL`art 07 “Complementari” poate fi vizionată până pe data de 22 Aprilie 2016, de luni până vineri, între orele 10.00 și 19.00, și sâmbăta, între orele 11.00 și 15.00, la sediul Casei de Licitații Goldart.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *