marți , 5 decembrie 2023

Copiii bolnavi de la „Marie Curie” au primit donații în valoare de 25.000 de lei

copiifoto

Zeci de copii bolnavi, internați la spitalul „Marie Curie” din București, se vor bucura de acum de sute de materiale donate pentru îngrijirea lor, precum și de cei 25.000 de lei strânși în urma campaniei „Împreună dăruim aripi de bucurie”, desfășurată în Capitală în perioada 16 decembrie 2015 – 31 ianuarie 2016.

Campania, demarată de conducerea unui mall din București și de Fundația Hospice Casa Speranței, a început cu un spectacol de colinde, susținut de tenorul Vlad Miriță si de baritonul Iordache Basalic, și cu un show de trucuri hazlii al Magicianului Teo. Copiii au primit sute de materiale destinate îngrijirii lor și obiecte care vor face ca timpul petrecut de aceștia și de părinții lor în spital să treacă mai ușor: scutece și cereale, pijamale, cărți de povești, păpuși, pachete Lego, jucării de pluș, cărți de colorat, dar și pixuri și creioane colorate.
Campania „Împreună dăruim aripi de bucurie” a continuat timp de o lună si jumătate în cadrul unul mall din București, unde a fost amenajat un spațiu special pentru donații în bani. Astfel, persoanele care au fost impresionate de povestea micuților de la spitalul „Marie Curie” au putut susține inițiativa umanitară și afla mai multe informații despre secțiile spitalului și despre modul în care se pot implica.
Hospice Casa Speranței derulează un proiect împreună cu Spitalul „Marie Curie” pentru îmbunătățirea calității vieții copiilor internați în această instituție, printr-un serviciu complex mobil de îngrijire paliativă pediatrică. Obiectivele proiectului sunt acordarea de sprijin medical, psiho-emoțional și social copiilor cu boli incurabile internați la „Marie Curie” și sprijinirea familiilor pentru a face față provocărilor complexe asociate cu boala incurabilă. Îngrijirea oferită de Hospice este complementară celei primite în spital, o parte din copii fiind preluați ulterior și în celelalte servicii ale organizației (îngrijire la domiciliu, centru de zi, școala Hospice). Donațiile au putut fi făcute și direct către Fundația Hospice Casa Speranței, în contul RO49BPOS85202606441RON01.
Alături de organizatorii campaniei, au dăruit aripi de bucurie alte cateva mii de oameni călăuziți de dorința nobilă de a aduce zâmbete și speranță pe chipurile micuților pacienți. Ca urmarea a acestui parteneriat, în perioada 18 decembrie 2015 – 31 ianuarie 2016, a fost donată suma totală de 25,000 de lei, sumă care acoperă costul a 425 de vizite de îngrijire la copiii internați în Spitalul Marie Curie din Capitală, efectuate de personalul Hospice.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *