sâmbătă , 24 iulie 2021

Corneliu-Drăgan Târgoviște, singurul acuarelist român membru al Academiei din Birmingham

Acuarela Corneliu Dragan-Targoviste 1Corneliu Drăgan-Târgoviște a fost acceptat ca membru al Academiei Acuareliștilor din Birmingham, devenind, astfel singurul acuarelist român ales să facă parte din prestigioasa organizație.

Artistul urmează să fie inclus oficial în Academia ce adună în prezent un număr de 81 de acuareliști britanici și internaționali, pe data de 4 martie 2013, cu prilejul adunării generale a tuturor membrilor.

„Acceptarea mea ca membru în BWS înseamnă pentru mine o altă limită pe care am depășit-o în încercarea de cunoaștere de sine și evaluare a performanțelor creative. A fost un cadou frumos pe care l-am primit la împlinirea unei vârste, care, dacă nu păcătuiesc prin lipsa de modestie, aș zice că este și aceea a maturității artistice, iar sentimentele sunt deopotrivă de satisfacție și împlinire!”,mărturisește Corneliu Drăgan-Târgoviște.

Înființată în 1907, Academia Acuareliștilor din Birmingham îi reprezintă pe unii dintre cei mai buni acuareliști, atât la nivel național, cât și internațional. Acuareliștii talentați sunt încurajați să participe la selecțiile academiei, fiind necesare două treimi din voturi pentru obținerea calității de membru.

Această reușită vine după ce, în decembrie, Corneliu Drăgan-Târgoviște a fost singurul acuarelist român ales să expună în cadrul seriei de expoziții internaționale ale Bienalei de Acuarelă de la Shanghai Zhujiajiao.

Corneliu Dragan-Târgoviște este un artist român care abordează multiple ramuri ale artelor vizuale, precum pictura, acuarela, grafica, icoanele și caricaturile. Și-a expus lucrările în numeroase expoziţii de-a lungul timpului, atât în România, cât și în țări precum Franța, Turcia, Canada și Germania. Are, de asemenea, lucrări în colecții particulare și de stat din România, Israel, Franța, Germania, Turcia, Spania, Federația Rusă, Statele Unite, Elveția, Cehia, Belgia, Olanda, Brazilia, Mexic, Marea Britanie.
Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus