miercuri , 25 mai 2022

Corul Madrigal aniversează, astăzi, 50 de ani de existenţă

madrigal

Astăzi, 11 aprilie, Corul Naţional de Cameră Madrigal aniversează 50 de ani de existenţă. Corul a fost înfiinţat în 11 aprilie 1963, la iniţiativa lui Marin Constantin şi a unor studenţi ai Conservatorului „Ciprian Porumbescu”, actualmente Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Timp de 47 de ani, activitatea Corului Naţional de Cameră Madrigal a fost sinonimă cu numele dirijorului Marin Constantin, fondatorul său. În decursul unei jumătăţi de veac, cu peste 4100 de concerte susţinute pe cele mai mari scene din ţară şi străinătate, Madrigalul a adus aproape de sufletul publicului mai mult de 1000 de capodopere aparţinând tuturor epocilor creatoare ale istoriei muzicii româneşti şi universale.

În 1992, Corul Naţional de Cameră Madrigal a fost desemnat drept Bun al Patrimoniului Universal UNESCO.

Madrigalul aniversează cei 50 de ani de activitate, în cadrul concertului extraordinar cu temă pascală, pe care îl va susţine pe 21 aprilie la Ateneul Român.

Evenimentul va însemna o celebrare prin muzică a valorilor care întruchipează de jumătate de veac esenţa altruistă şi spiritul inovator ce a propulsat Madrigalul pe cele mai înalte culmi ale performanţei corale.

Concertul desfăşurat sub bagheta dirijorului Voicu Popescu va cuprinde lucrări cu un profund conţinut spiritual din repertoriul bizantin, clasic şi contemporan românesc.

Pentru evenimentul din 21 aprilie sunt în vânzare bilete la preţul de 150 lei. Acestea sunt disponibile în toată reţeaua BILETOO. Punctele de vânzare se găsesc la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald’s), Librăriile Adevărul şi Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Cinema Patria, Palatul Naţional al Copiilor. Cei ce doresc să comande online, o pot face de pe www.Biletoo.ro.  www.blt.ro,  www.bilete.rowww.myticket.ro

Turneul naţional, cu temă pascală, va cuprinde următoarele oraşe:

23 aprilie – Piatra Neamţ – Casa de Cultură a Sindicatelor

24 aprilie – Bacău – Sala Ateneu

25 aprilie – Suceava – Casa de Cultură a Sindicatelor

27 aprilie – Focşani – Sala Teatrului Pastia

28 aprilie – Bârlad – Sala Teatrului V. I. Popa

29 aprilie – Iaşi – Sala Operei Naţionale

Biletele pentru concertele din ţară se gasesc la casele de bilete ale sălilor de spectacol din fiecare oraş.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus