duminică , 1 octombrie 2023

„Credință și celebritate”, cu Aziza Bodea: „Nici o rugăciune nu rămâne fără răspuns”

 

Aziza

Să vorbești public despre credință e un gest pe care unii l-ar putea dezaproba. Există însă oameni care știu întocmai cum s-o facă, iar Aziza Bodea este unul dintre ei. Realizatoarea emisiunii „Credință și celebritate”, de la TVR2, invită personalități ale scenei românești să vorbească despre Dumnezeu și să se destăinuie în fața publicului așa cum n-am făcut-o, poate, niciodată.

„Ideea acestui program nu îmi aparţine mie, ci domnului Răzvan Bucuroiu, căruia îi mulţumesc, pe această cale, că mi-a dat posibilitatea de a realiza, din nou, emisiuni de spiritualitate. Dar despre credinţă am mai vorbit, înainte de această emisiune, timp de peste 18 ani, în cadrul altor programe religioase. Consider că aceasta este vocaţia mea, fiind, de fapt, motivul pentru care, în 24 ianuarie 1995, am venit să dau concurs, la Televiziunea Română, pentru un post de redactor în cadrul redacţiei Viaţa Spirituală, Cultură, Ştiinţă şi Educaţie. Am crezut mereu că oamenii au nevoie să li se vorbească despre Dumnezeu, să fie încurajaţi să înainteze pe drumul credinţei, tocmai pentru a-şi păstra echilibrul interior, speranţa şi bucuria de a trăi, descoperind  imensitatea iubirii pe care Iisus ne invită să o împărtăşim cu El în fiecare moment”, a declarat Aziza Bodea pentru LaRevista.ro.

Realizatoarea TV spune că nu-i este întotdeauna ușor să obțină din partea invitaților ei deschiderea pe care orice jurnalist și-o dorește în timpul unui interviu. Gândul la cei care privesc emisiunea este însă un ajutor mereu prezent de ambele părți. „Este adevărat că unii invitaţi sunt, la început, mai reticenţi, tocmai pentru că în emisiunea Credinţă şi celebritate îşi descoperă cea mai intimă parte a lor, despre care, uneori, le este greu să vorbească. Însă eu spun, de fiecare dată, că prin ceea ce ei mărturisesc pot ajuta alţi oameni, acesta fiind, până la urmă, un gest profund creştinesc, nu unul determinat de o mândrie deşartă. Mulţi telespectatori privesc persoanele celebre ca pe adevărate modele şi, cum toţi trecem prin momente dificile, poate fi o sursă de inspiraţie să vezi cum un om pe care îl admiri pentru ceea ce a realizat pe plan profesional, pentru munca, dăruirea şi talentul lui, a reuşit să depăşească încercările din viaţa lui apropiindu-se de Dumnezeu şi găsind în rugăciune un real ajutor în problemele sale”, explică Aziza Bodea. Ea mărturisește că fiecare dialog pe care-l poartă cu invitații săi e un motiv de pus pe gânduri: „Fiecare întâlnire este surprinzătoare în felul său. Pentru că fiecare fiecare invitat înseamnă o lume. Şi atunci când descoperi o lume, nu poţi să nu fii surprins.”

Anca Sigartău și o poveste despre puterea cuvintelor

Care a fost cea mai impresionantă declarație pe care a ascultat-o în timpul emisiunii? Aziza Bodea ne-a reamintit de o poveste spusă de Anca Sigartău la TVR2: „Au fost foarte multe momentele în care am fost impresionată de ceea ce spuneau invitaţii mei. Însă am să-ţi relatez un fragment de discuţie care mie mi-a rămas în creier şi în suflet zile de-a rândul, şi care m-a determinat, de atunci, să mă gândesc mai mult la implicaţiile cuvintelor pe care le spun. Discutam cu actriţa Anca Sigartau despre forţa pe care o are cuvântul rostit. Şi mi-a spus (reproduc din memorie): <<Jucam, la un moment dat, într-un spectacol – în Iulius Cezar de Shakespeare – eram Servitoarea şi intram în scenă cu mâinile pline de sânge, spunând: Am răscolit în măruntaiele celui mort şi nu avea inima!!! S-a întâmplat să rămân însărcinată, şi când eram prin luna a patra am făcut o ecografie. Şi l-am auzit pe medic spunându-mi: Doamnă, nu ştiu ce se întâmplă, dar copilul dumneavoastră nu are inimă! E o întâmplare? Eu am auzit un medic care mi-a spus asta!>> Noi împrăştiem cuvintele uneori fără să ne gândim, măcar, ce înseamnă cu adevărat. De câte ori am stat să medităm la urmările lor?”

Întrebată când a simțit cel mai mult prezența lui Dumnezeu, Aziza Bodea a răspuns: „Am simţit-o şi o simt în fiecare moment. Nu este un răspuns de circumstanţă, ci o realitate. Este alături de mine şi când sunt bucuroasă, şi când sunt tristă. Şi pot să-ţi spun, din proprie experienţă, că nici o rugăciune nu rămâne fără răspuns. Poate nu este răspunsul pe care îl aşteptam, dar de venit vine sigur.”

Emisiunea Credință și celebritatese difuzează în fiecare sâmbătă, de la ora 11.30, pe TVR2. Excepţie va face emisiunea din 27 decembrie, când telespectatorii îl vor putea urmări pe actorul Dorel Vişan începând cu ora 9.30. 

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *