marți , 22 septembrie 2020

Crina Matei: „O operaţie estetică te poate întineri, dar nu te face mai atractivă”

Crina

Am invitat-o pe Crina Matei la o discuție despre frumusețe și valențele pe care ea le capătă odată cu trecerea timpului. Actrița, care se păstrează într-o formă admirabilă, ne-a vorbit despre valorile pe care încearcă să le respecte ca să poată îmbătrâni frumos și ne-a dezvăluit câteva dintre cele mai eficiente trucuri de frumusețe ale sale.

Care a fost cea mai importantă regulă de frumuseţe pe care ai respectat-o în ultimii ani?

Am avut grijă şi am încercat să-mi menţin aceeaşi greutate, fără a mă priva de ceea ce organismul are nevoie sau de micile plăceri culinare. Am căutat să am o alimentaţie echilibrată, să fac periodic şedinţele de masaj. Am de ani buni acelaşi maseur cu care fac un masaj combinat, care uneori poate ajunge şi la trei-patru ore. Când timpul mi-a permis, am ieşit serile, sau chiar noaptea, cu rolele.

Ce crezi că uită să ia în considerare femeile care vor să arate bine? Care sunt cele mai greşite piste pe care poţi merge, de dragul de a fi frumoasă?

Femeile pot deveni victimele propriei lor frumuseţi, iar, odată cu înaintarea în vârstă, inevitabil, vor să păstreze nealterat ceea ce au. Din păcate elixirul tinereţii veşnice nu s-a inventat, iar multe apelează la diferite forme de întinerire. O operaţie estetică, am văzut de multe ori, te poate întineri, dar, culmea, nu te face mai atractivă. Am văzut dezastrele produse pe corpurile unor mari şi bune actriţe de la Hollywood de operaţiile estetice. În unele cazuri cariera le-a fost distrusă de aceste intervenţii. Mă gândesc acum la Meg Ryan sau Melanie Griffith. Îmi plac foarte tare amândouă, dar alegerile pe care le-au făcut în materie de frumuseţe le-au distrus chipul. O actriţă are nevoie de expresie, iar cele care au conştientizat asta, au făcut din apariţia inevitabilă a schimbărilor de imagine, un atu. Nimănui nu-i place să îmbătrânească, dar cred că trebuie să poţi să o faci frumos, să întorci totul în favoarea ta, iar dacă nu poţi, să te retragi.

Am citit interviul fiului lui Audrey Hepburn. Simplitatea ei, educaţia primită de la o mamă aristocrată, dar dată în condiţii foarte austere, au făcut din viitoarea vedetă una care să se impună în lumea filmului şi a efemerului american, dar fără a se pierde în el. Fascinaţia pe care oamenii o manifestă atât de puternic şi după dispariţia ei fizică, la atâţia ani, dovedeşte că bunul gust, măsura, calitatea, lipsa de emfază, naturaleţea, rămân elemente clare ce crează un stil, îl definesc şi poate funcţiona şi peste timp.

Căror produse de îngrijire le-ai rămas fidelă, de-a lungul timpului?

Sunt creme destinate ingrijirii corporale sau tenului la care revin mereu. Le schimb, pentru că aşa am fost sfătuită de cosmeticiană. Dar îmi place să intru în Plafar şi să iau produse fără „blazon”. Produsele cu miere, cu plante, le am mereu în geanta de călătorie.

Foloseşti produse naturiste, ai încredere în ele? Îţi prepari singură măşti pentru faţă şi pentru păr, acasă?

În afară periodicelor tratamente pe care le fac la salon – căci recunosc că am încercat multe din cele care revoluţionează piaţa de specialitate, dar noninvazive – îmi prepar şi singură măşti cu miere, cu avocado, cu struguri, cu pepene.

Dacă ar fi să faci un top 3 secrete personale de frumuseţe, cum ar arăta acesta?

Apă, somn, şi lipsa ţigărilor şi a fumătorilor din preajmă.

Să spunem că ai o zi întreagă la dispoziţie doar pentru îngrijirea ta. Cum te răsfeți?

Înainte de orice, dimineaţa, înainte de micul-dejun, beau apă. Fac cam 20 de minute de exerciţii fizice, iar după masă aş face o şedinţă de masaj. S-ar întinde până undeva după ora prânzului, şi oricât de foame mi-ar fi, timp de o oră jumătate nu mănânc nimic. Dacă pot să stau în pat 30 de minute e OK, dacă nu, merg la salon pentru tratament facial, tratament al părului, manichiură şi pedichiură. După toate astea, pe seară, aş merge în parc cu rolele. Dar niciodată nu există o astfel de zi… Pentru că nu am zile în întregime libere. Fiecare procedură o fac în zile diferite.

Care sunt regulile tale în ce priveşte machiajul de scenă şi televiziune?

Fiecare e particularizat. Machiajul de scenă, de cele mai multe ori, e mai puternic, datorită luminilor, a distanţei dintre actor şi spectator. Machiajul de televiziune, dacă nu vrei să arăţi precum o mască, ar trebui şi el făcut în funcţie de scopul cu care eşti acolo. Dacă eşti invitat să vorbeşti despre proiecte, trebuie să fie unul simplu. Dacă ai de cântat, de interpretat un rol, machiajul, ca şi hainele, trebuie să fie în stilul mesajului transmis.

Când te-ai simţit cel mai frumoasă?

E bine să te înţelegi bine cu tine, pentru că asta transmiţi şi celor din jur. Dar e bine să ai măsură în toate şi să nu-ţi strigi singură calităţile, picând în păcatul bietului Narcis. În fiecare zi trebuie să ne simţim frumoase. Să ne găsim mici bucurii, simple, dar care ne fac să ne simţim cele mai frumoase şi mai apreciate de pe pământ. (zâmbește) Orice femeie când zâmbeşte este frumoasă.

Ai avut vreodată momente în care te-ai simţit, pur şi simplu, urâtă?

Tristeţea urâţeşte. Şi ura urâţeşte. Şi invidia… Fug de ele şi de oamenii care le slujesc. Aleg lumina, soarele şi oamenii care zâmbesc.

Crina Matei

Foto: arhiva personală

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus