luni , 2 octombrie 2023

Cucuteni: o civilizaţie de 7000 de ani, la „Exclusiv în România”

CT

Cristian Tabără şi echipa sa ne ajută să redescoperim cultura Cucuteni, sâmbătă, 5 aprilie, de la ora 18.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+

În ediţia de sâmbătă a emisiunii Exclusiv în România, Cristian Tabără şi echipa sa ne invită să redescoperim civilizaţia Cucuteni. Telespectatorii TVR 1, TVR HD şi cei care urmăresc emisiunea online, pe TVR+, au şansa să cunoască pe 5 aprilie, de la ora 18.00, alte unicate mondiale şi obiective demne de văzut şi admirat.

Civilizaţia Cucuteni, una dintre cele mai vechi din Europa, atestată de aproximativ 7000 de ani, este cunoscută ca o cultură iubitoare de frumos. Urmaşii lui Adam, cu mulţi ani înainte de inventarea roţii olarului, confecţionau vase de o frumuseţe tulburătoare. O istorie misterioasă, povestită lui Cristian Tabără de doctorul Romeo Dumitrescu, un împătimit al culturii Cucuteni.

De la Cucuteni, echipa Exclusiv în România ajunge la Hârlău, unde se află singurul muzeu al viei si vinului din Moldova, a cărui vizitare se încheie cu o degustare a vinurilor de Cotnari. Apoi, Cristian Tabără şi echipa sa se îndreaptă spre mănăstirea Vorona, care găzduieşte o icoană cu adevărat unicat. Şi tot la Vorona, în judeţul Botoşani, oamenii păstrează meşteşugurile tradiţionale, precum şi… oina, sportul nostru naţional. Iubitorii de frumos vor descoperi, la mănăstirea Coşula, „galbenul de Coşula”, o culoare unicat.

Sâmbătă după-amiază, de la ora 18.00, în emisiunea Exclusiv în România de la TVR 1, TVR HD şi www.tvrplus.ro, Cristian Tabără dezvăluie telespectatorilor săi noi destinaţii turistice aflate în nord-estul ţării.

Găsiţi Exclusiv în România pe www.tvr.ro şi www.tvrplus.ro/editie-exclusiv-in-romania, precum şi pe www.facebook.com/fanTVR1 şi https://www.facebook.com/ExclusivInRomania.

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil. Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS şi Android.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *