duminică , 22 mai 2022

Cultură pentru copii: Caravana Muzeelor, la a treia ediţie

caravana1

Aflată la a treia ediție, Caravana Muzeelor invită copiii între 6 și 10 ani să cunoască mai bine Bucureștiul. Astfel, zece muzee și organizații culturale vor găzdui, pe durata vacanței de vară, ateliere de educație cultural-artistică coordonate de Global Mindscape şi realizate în parteneriat cu muzeele.

Urcați copiii în Caravana Muzeelor în perioada 9 iulie – 12 septembrie 2014, de miercuri până vineri, începând cu ora 10.00 (aproximativ două ore).

Prin intermediul jocului și al artelor, copiii vor descoperi, pe înțelesul lor, câteva secrete ale muzeelor și tehnici artistice inspirate de obiectele de preț găzduite de acestea. Pe care, firește, le vor experimenta: cu pensula în mână și foaia albă în față, prin lucrări în creion, pastel, tempera, acrilic, modelaj sau chiar graffiti. Caravana Muzeelor a fost inițiată în 2012, numărul de muzee implicate inițial fiind de cinci. În 2013 ne-am bucurat să avem alături copii care au parcurs patru sau chiar cinci muzee ale caravanei. Iată că la a treia ediţie numărul muzeelor a crescut, iar tematica este mult mai diversificată.

În luna iulie, atelierele se desfășoară astfel:

Mărțișor de vară: în vizită la Arghezi (9-11 iulie, Casa Memorială Tudor Arghezi – Mărţişor)

Vasile Grigore și secretele unei colecții (16-18 iulie, Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar)

Foișorul de Foc și destinul pompierilor (23-25 iulie, Muzeul Național al Pompierilor)

Arta contemporană pentru copii la Anaid Art Gallery (30 iulie-1 august, Anaid Art Gallery)

O noutate a acestei ediții este Casa Memorială Tudor Arghezi – Mărţişor, unde debutează Caravana Muzeelor din acest an. Tematica este următoarea:

Miercuri, 9 iulie, ora 10.00: Despre căței și ce năzdravănii fac ei

Îl cunoaștem toți pe Zdreanță, „cel cu ochii de faianță”, câinele cel răsfățat ce o lecție a-nvățat.

La atelier se va vorbi despre animalele favorite și se vor ilustra năzdrăvăniile lor în tehnică graffiti.

Joi, 10 iulie, ora 10.00: Despre flori, albine și miere

Tudor Arghezi nu a fost doar un mare poet, ci și un mare iubitor de natură și un pasionat apicultor.

Vom face cunoștință cu apicultorul Arghezi, vom vorbi despre albine și despre miere, iar la atelier vom construi albinuțe și flori colorate. Și, desigur, vom asculta poeziile dedicate acestora.

Vineri, 11 iulie, ora 10.00: Să ilustrăm poezia

Ingredientul principal – o poezie surpriză a lui Arghezi. Vom identifica trei scene din poezie, pe care le vom ilustra și vom avea astfel propria cărticică ilustrată.

Urcați copiii în Caravana Muzeelor folosind adresa caravana.muzeelor@gmail.com sau telefonul 0724.083.932 (Angelica Iacob)

Pe durata vacanței de vară pot participa la atelierele Caravanei Muzeelor și grupuri organizate de copii, pe bază de programare.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus