duminică , 24 septembrie 2023

Cum arată cea mai mare saună din lume, deschisă în Norvegia

Agora Sauna

Cea mai mare saună din lume, care poate găzdui simultan 150 de persoane, s-a deschis vara aceasta pe o plajă izolată de pe insula norvegiană Sandhornøya. Agora, care e parte dintr-un proiect artistic nomad, promite să ofere „o priveliște panoramică extraordinară asupra Mării Arctice și asupra peisajului muntos al insulei”. Fotografiile confirmă.

2

Sauna Agora a fost inaugurată de curând ca parte din festivalul Salt, lansat anul trecut de o echipă de spirite boeme din Norvegia, care descriu evenimentul ca pe „o inițiativă nomadă care celebrează natura, arta și cultura regiunii arctice”. Salt este, mai exact, o platformă culturală mobilă care promovează instalații artistice unicat, muzică și o colecție de structuri arhitecturale – una dintre ele fiind sauna Agora. Construită în stilul unui auditorium, ea e deschisă toată vara, însă doar sâmbăta, între orele 12.00 și 18.00. În restul zilelor, amfiteatrul din lemn este gazdă pentru conferințe, spectacole sau alte programe culturale.

3

Sauna Agora e dotată cu patru sobe în care se face foc cu lemn și cu un bar. Coloana sonoră ce poate fi ascultată în surdină e asigurată de artistul norvegian Biosphere, iar  privelișea e frumoasă și liniștitoare. Un loc de vizitat!

Sauna Agora, Norvegia

Fotografii: salted.no

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *