vineri , 14 mai 2021

Cum folosești uleiul de argan: secretul frumuseții femeilor berbere

ulei de argan

Am descoperit adevăratul ulei de argan în 2007, într-o excursie în Maroc. Am primit atunci o sticluţă cadou, şi pe căldura aceea din Marrakech am fost impresionată de cât de repede mi-a hidratat tenul părul şi corpul. Pentru că eram curioasă de unde vine uleiul bio și cum este el produs, am vizitat câteva cooperative locale, şi iată ce am aflat.

Uleiul de argan este produs din nucă de argan, care creşte în copacul de argan. Copacii de argan trăiesc DOAR în sud-vestul Marocului, aşadar dacă aveţi ulei de argan produs oriunde în altă parte, acela nu este ulei de argan.

Femeile berbere, renumite prin frumuseţea lor ( ei bine, vă confirm şi eu, sunt frumoase, frumoase, frumoase) lucrează la aceste cooperative, spărgând nucile manual între două pietre, şi fac asta de secole. Seminţele de argan sunt extrase manual şi apoi presate la rece, în ulei. Îi ia unei femei trei zile să facă un litru de ulei de argan, de aceea acest ulei este atât de scump. În 1998, pădurea de argan din Maroc a fost inclusă în biosfera protejată a UNESCO. Am învăţat de la femeile berbere cum se foloseşte uleiul din argan, şi iată reţetele mele pentru voi.

Hidratant: După curăţarea tenului, masează câteva picături de ulei de argan direct pe pielea feţei, gâtului şi decolteului. Acest ulei uscat va fi imedit absorbit de piele. Dacă vrei să-l foloseşti ca serum, aplică crema ta de noapte după ce uleiul de argan a intrat în piele.

Tonic hidratant. Adăugă câteva picături în tonicul tău facial obişnuit.

Masca de intinerire. O lingura de suc de lămâie proaspăt stors, trei linguriţe de iaurt, o lingura de miere şi trei picături de ulei de argan. Lasă să acţioneze 10 minute.

Exfoliant pentru buze. Adauga în ulei câteva picături în zahăr brun, şi apoi masează uşor buzele.

Balsam leave-in pentru păr. După duș, când părul este încă ud, aplică doar câteva picături pe vârfuri, mai ales dacă părul este uscat şi foloseşti în fiecare zi uscătorul de păr, placa sau ondulatorul.

Călcâie. Aplică pe călcâie şi pune apoi şosete peste noapte. Dimineaţă te vei trezi cu picioare fine, ca ale femeilor berbere.

O zi frumoasă ca voi să aveţi!

Unde o puteți găsi pe Lili Psarudakis

Lili Psarudakis este cosmetolog și estetician cu o experiență de peste 15 ani în domeniu, fiind speciaizată atât în terapii faciale, cât și corporale. A absolvit școala de beauty Ergastiri din Salonik, unde a și deținut propriul său salon de frumusețe, Lili Cosmetic Institute. De asemenea, a urmat numeroase seminarii de specializare, susținute de mari companii din domeniul frumuseții, cum ar fi Bruno Vassari, Estée Lauder, La Prairie, Shiseido și Sothys. În prezent, activează la un salon bucureștean, iar dacă doriți să o contactați, o puteți face la numărul de telefon 0728.424.081, la adresa de email lilianapsa07@gmail.com sau pe Facebook.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus