miercuri , 25 mai 2022

Cum mi s-a părut Daytona Beach, Florida

Daytona Beach

Nici prin cap nu mi-a trecut că o să ajung vreodată în Florida! În mintea mea era doar un tărâm îndepărtat, unde soarele e rege tot timpul anului, străzile sunt străjuite de palmieri, plaja e la doi pași de tine, oriunde te-ai afla, iar lumea e relaxată și se distrează mereu, ca și cum s-ar afla într-o perpetuă vacanță de vară. Comic e că exact așa mi s-a părut!

Am ajuns, marți seară, în Palm Coast, unde aveam rezervarea la hotel. Un orășel destul de mic și neobișnuit de liniștit, cu puține posibilități de entertainment. Dar depinde ce înseamnă entertainment pentru fiecare. Pentru noi, să mergem noaptea pe plaja luminată de Lună și să privim în liniște oceanul și stelele a fost cel mai frumos lucru pe care-l puteam face. Memorabil!

A doua zi am plecat spre Daytona Beach, aflată cam la o oră distanță și auto-proclamată „cea mai faimoasă plajă din lume”. N-aș putea spune că mi-a plăcut extraordinar de tare nici atmosfera de pe plajă, nici centrul stațiunii, zona cea mai populară. Sigur, natura e minunată, cum să nu-ți placă nisipul cel mai fin, oceanul, palmierii…?

plaja1

plaja2

plaja3

plaja4

plaja5

plaja6

Problema e că locul a devenit în timp o destinație turistică foarte comercială, preferată mai ales de tineri puși pe distracții – da, realizez ce bătrână par când spun asta! Dar pe plajă e permis accesul mașinilor, ceea ce e deranjant, iar în unele locuri urlă muzica mai rău ca la Mamaia. Stațiunea, în centru, e dominată și ea de aceeași ambianță – gălăgie, magazine de suveniruri cu firme stridente, mașini și motociclete gonind, gagici defilând în costume de baie provocatoare, tipi tatuați care încearcă să le impresioneze… Ați prins ideea. Nu e un loc unde m-aș duce în vacanță și cred că nici când aveam 20 de ani nu m-aș fi potrivit în peisaj. Paradoxal, Florida e plină de oameni în vârstă – poate știți că, pe lângă „Sunshine State”, e cunoscută și drept statul unde oamenii se retrag după pensionare, pentru o bătrânețe liniștită și mult soare care face bine la oase. 🙂

oras1

oras2

oras3

oras4

Restul orașului arată… precum un oraș, nici prea-prea, nici foarte-foarte, în sensul că nu mi-a sărit în ochi nimic special, aproape că m-a lăsat indiferentă. E straniu: mi s-a părut frumos, dar gol, mi-e greu și mie să-mi explic ce-i lipsește.

1

2

oras5

oras6

oras7

Mai mult decât Daytona Beach mi-a plăcut însă orașul următor, Ormond Beach. Străzile sunt mai îngrijite, magazinele nu sunt kitch, atmosfera are ceva mai mult bun-gust, deși locul se află la doar câteva minute cu mașina de celebra Daytona.

daytona1
E abia martie, dar vremea a fost incredibil de fierbinte. Ador căldura și îi fac față foarte bine, dar mă întreb, totuși, cum rezistă localnicii în august, dacă acum, la început de primăvară, e caniculă. Mult aer condiționat și plimbări pe plajă, probabil, căci la malul oceanului briza face aerul mai suportabil.

daytona2
Una peste alta, mi-a plăcut Florida, sunt sigură că multe locuri sunt destinații de vacanță fantastice, dar nu m-aș prea vedea trăind acolo, chiar dacă fac parte din gașca celor care visează la clișeul de viață ideală – la mal de mare sau ocean, într-un loc în care soarele strălucește mereu și unde oamenii sunt întotdeauna cu zâmbetul pe buze.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus