vineri , 8 decembrie 2023

Cum să-ți prepari acasă o cremă de protecție solară

SunP

Când facem atâtea eforturi ca să fim frumoase, când ne supunem atâtor proceduri cosmetice, tocmai pentru ca tenul nostru să arate impecabil, nu prea vrem ca toată această muncă să fie distrusă, nu-i aşa? Pentru că oricât de eficiente ar fi procedurile cosmetice, aparatele, laserele şi radiofrecvenţele, şi oricât de miraculoase ar fi măştile şi tratamentele cosmetice, SOARELE poate distruge toate aceste eforturi.

Şi cum primăvara s-a instalat deja, iar vara e după colţ, reamintesc:

NU IEŞI DIN CASĂ FĂRĂ SĂ-ŢI PROTEJEZI PIELEA

Şi parcă n-ar fi de ajuns această grijă, când citesc ingredientele cremelor şi loţiunilor solare, mă ia cu furnicături pe şira spinării. Majoritatea conţin atât de multe ingrediente toxice, că ar putea fi folosite cu succes în alte scopuri, numai ca să protejeze, cu adevărat, pielea, nu. Nu te lăsa impresionată de brand (oricât de importantă ar fi firma şi oricât de natural şi dermocosmetic pretinde a fi produsul respectiv), citeşte cu atenţie ingredientele.

Natura a creat în mod natural uleiuri şi unturi care te pot proteja, aşa că azi, creăm împreună o cremă cu protecție solară. Pentru tine şi pentru familia ta. Iată câteva din ingredientele naturale care te pot ajuta:

 1. Ulei de cocos
 2. Unt de shea
 3. Ulei de jojoba
 4. Ulei de susan
 5. Ulei esențial de eucalypt
 6. Ulei esențial de lavandă
 7. Ulei esențial din seminţe de morcovi
 8. Vitamina E
 9. Oxid de zinc (ingredient non-toxic, non-iritant)

REŢETA

 • ½ cană de ulei de migdale dulci sau ulei de măsline (prefer varianta bio, preset la rece)
 • ¼ cană ulei de cocos
 • ¼ ceară de albine
 • 2 linguri oxid de zinc
 • 1 lingură de vitamina E
 • 2 linguri unt de shea
 • Extract de vanilie (pentru parfumare)

Pe baie de abur adăugă toate ingredientele, cu excepția oxidului de zinc. Amestecă aceste ingrediente până și împrietenesc unele cu altele, iar unturile și ceara se topesc.  După ce s-au topit, poţi să adaugi oxidul de zinc şi amestecă bine, până când acesta se încorporează uniform. Toarnă apoi în recipentul de păstrare. Eu folosesc de obicei mai multe recipiente mai mici. Poţi folosi acest amestec într-un interval de până la șase luni.

NOTE IMPORTANTE

 1. Aceasta cremă de protecție solara nu este waterproof. De aceea, de îndată ce ieşi din apă, te rog să o reaplici.
 2. Aplică această crema cu 10 minute înainte să ieşi din casă, indiferent dacă afară e soare, plouă sau e înnorat.
 3. Ai grijă, în timpul pregătirii, să nu inhalezi accidental oxid de zinc.
 4. Această reţetă are un factor de protecție 20; pentru un factor de protecție 50, adaugă cinci linguri de oxid de zinc.
 5. Păstrează amestecul în frigider.
 6. Întrucât o parte din uleiurile din compoziţie sunt fotosensibile, recomand să nu laşi recipientul cu această cremă la lumină.

Să ai o primăvară frumoasă ca tine!

Unde o puteți găsi pe Lili Psarudakis

Lili Psarudakis este cosmetolog și estetician cu o experiență de peste 15 ani în domeniu, fiind speciaizată atât în terapii faciale, cât și corporale. A absolvit școala de beauty Ergastiri din Salonik, unde a și deținut propriul său salon de frumusețe, Lili Cosmetic Institute. De asemenea, a urmat numeroase seminarii de specializare, susținute de mari companii din domeniul frumuseții, cum ar fi Bruno Vassari, Estée Lauder, La Prairie, Shiseido și Sothys. În prezent, activează la un salon bucureștean, iar dacă doriți să o contactați, o puteți face la numărul de telefon 0728.424.081, la adresa de email lilianapsa07@gmail.com sau pe Facebook.

Foto: goldcoastinformation.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *