sâmbătă , 2 decembrie 2023

Cum se împacă acneea cu argintul coloidal

foto

(P) Se împacă foarte rău, spun nenumărate voci din medicina naturistă, pentru că argintul coloidal are proprietăți antibiotice și bactericide, care ar ajuta în contracararea celei mai detestate probleme de piele, acneea.

Se scriu despre acnee mii de articole, pentru că tratamentul potrivit fiecărui tip de orgamism este atât de dificil de găsit. În cazul unora care suferă de această afecțiune dermatologică, e de ajuns medicația externă – geluri, creme, loțiuni, soluții preparate în farmacie, după rețeta recomandată de dermatolog. Alții, mai ales cei care se luptă cu acneea când deja nu mai sunt adolescenți, apelează la tratamente interne puternice, întinse pe o perioadă de timp mai lungă. Însă toți cei care au avut sau au frecvent coșuri au încercat, măcar o dată, un paleativ naturist, fie că a fost propolisul sau mierea, crema cu extract de gălbenele, aloe vera sau arbore de ceai.

Unul dintre remediile deseori încercate împotriva acneei este și argintul coloidal, introdus în unguente sau în produse sub formă lichidă. O substanță utilizată în scop medical încă din antichitate, argintul coloidal constă în nanoparticule de argint, despre care se spune că acționează ferm împotriva unei game largi de bacterii și anumitor viruși. De asemenea, are un efect calmant asupra leziunilor externe, inclusiv asupra celor provocate de acnee, și luptă împotriva germenilor care cauzează infecții.

Ce ar trebui să mai știi despre argintul coloidal

  • Poate fi administrat atât intern, cât și sub formă de spray-uri sau loțiuni în rutina zilnică de curățare a tenului, pentru a diminua erupția acneică. Îl poți întrebuința pulverizând de două-trei ori pe zi pe zona de piele afectată, lăsându-l să se absoarbă în piele.
  • Spre deosebire de cazul antibioticelor, bacteriile au mai puține șanse să devină imune la acțiunea argintului coloidal.
  • Are un efect anti-inflamator și antiviral, astfel că este recomandat ca panaceu în boli precum SIDA și pneumonie, herpes și negi.
  • Poate fi utilizat ca spray nazal pentru ținerea sub control a sinuzitei. O serie de teste i-au constatat capacitatea de lupta impotriva infecțiilor cu agenți patogeni ce determină apariția astmului și de a îmbunătăți sistemul respirator.
  • Cu toate astea, utilizarea internă a argintului coloidal este controversată, unii medici considerând că efectele lui secundare nu sunt de dorit.

Întotdeauna, întreabă medicul sau farmacistul înainte de a folosi un produs cu intenția de a vindeca o afecțiune.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *