duminică , 22 mai 2022

Cum aș vrea să arate bucătăria mea

bucatarie

Habar n-am ce m-a apucat, de la o vreme, de-mi atrag atenția toate pozele cu decorațiuni interioare de pe Pinterest. Studiez intens imagini cu dormitoare frumoase, mă captivează aranjamentele pentru sufragerie sau terasă, mă surprind uitându-mă îndelung la fotografii cu idei de înfrumusețat baia. Dar cel mai mult salivez, am observat, în fața pozelor cu bucătării, de parcă mi s-ar fi activat peste noapte glanda gospodinei pasionale, care nu visează la altceva în viață decât la dulăpioare pentru boluri, tigăi performante și cuptoare de copt plăcinte și musaca.

Nu știu să fac nici plăcintă, nici musaca, și nici măcar n-am (încă) o casă a mea, dar mă documentez din timp și știu deja cum aș vrea să arate bucătăria mea:

  • ar avea mobilă puțină, strict ce-mi trebuie: dulapuri încăpătoare, o masă nu prea mare și niște scaune comode, fiindcă eu sunt dintre cei care-și petrec viața în bucătărie – aici gătesc și mănânc, îmi beau cafeaua, stau la povești cu prietenii, scriu. Ideal ar fi chiar un colțar cu o măsuță separată, unde să-mi pot pune laptopul și să mai scriu câte un articol în timp ce mi se arde gătesc mâncarea.

coltar

  • culorile ar trebui să fie cât mai aproape de natură – o nunață pală sau de lemn natur pentru mobilă, un alb-ivoriu pentru pereți și poate, de ce nu, un perete într-o altă culoare, eventual nuanța mierii.

pal

pal 2

pal 3

  • un aragaz bun, cu un cuptor care să coacă bine, că știu totuși să fac fripturi, biscuiți și câteva prăjituri 🙂

aragaz

  • o hotă – obligatorie, pentru că fără ea n-aș face față mirosurilor și aburului, iar pereții s-ar distruge mult mai repede

hota

  • o mașină de spălat vase, lucru normal în Germania și în America, unde am trăit în ultimii ani, și mai puțin comun la noi.
  • decorațiuni cât mai puține și cu sens, adică, dacă agăț ceva pe un perete, ar trebui să aibă și o utilitate, asta dacă nu cumva e un Van Gogh. Aș vedea poate un „cuier” pentru ustensile, niște rafturi rustice și dulci pentru diverse și, hai, o vază mică și veche, în care să încapă o mână de flori.

decor 1

  • mi-ar plăcea ca, așa cum am văzut în multe case americane, chiuveta să fie în dreptul ferestrei (iar aceasta să dea înspre o grădină frumoasă!)

fereastra

Vă arăt mai multe dintre pozele pe care le-am adunat în ultimele săptămâni, să vă inspire dacă tocmai vă mutați sau dacă aveți chef de o redecorare! Dacă sunteți chiar puși pe cumpărături, aruncați o privire și pe staer.ro!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus