miercuri , 18 mai 2022

„Cuscrii”, „America, venim!” și „Despre oameni și melci”, proiectate la Sinaia în acest weekend

afis

Vineri, 31 iulie, se dă startul celei de-a VII-a ediții a festivalului FILM 4 FUN, care va avea loc în perioada 31 iulie – 2 august la Sinaia, în Casino şi în Parcul Dimitrie Ghica.

Scopul declarat al Festivalului Film 4 Fun este promovarea filmului românesc şi a noilor generaţii de cineaşti, în încercarea de a readuce publicul în sălile de cinema.

Gazda evenimentului va fi actrița Manuela Hărăbor. Film 4 Fun va găzdui o serie de spectacole de teatru și proiecții de film gratuite pentru locuitorii din Sinaia și turiștii din zonă.

Printre acestea, spectacolul de teatru „Conu Leonida față cu reacțiunea”, în regia Bogdanei Darie, cu Cristian Crețu, Andrei Ciopec și Cozmin Dinu, și spectacolul de marionete pentru copii „Cei trei purceluși”, prezentat de compania de teatru Hai-Hui.

Laura Baron, președintele festivalului, declară: „Într-o lume plină de conflicte, noi am ales să ne amuzăm. Am ales pentru cele trei zile la Sinaia filme de comedie care au rulat în cinematografele din România și care au avut succes la public. Cuscrii, America, venim! și Despre oameni și melci sunt trei filme românești care conving publicul și îl apropie de sala de cinema. De asemenea, am ales o serie de scurtmetraje precum „Mâine, Bach”, primul film 3D din România – „Dopul scuză mijloacele”, „Brigada Neagră” sau „De ce au dispărut dinozaurii?”, filme pe care spectatorii din Sinaia ar trebui să le vadă”.

Ca și anul trecut, Film 4 fun propune un concurs de scurtmetraje realizate cu telefonul mobil. Durata maximă a filmelor este de trei minute, iar tema abordată în acest an este „Sinaia – the best place to spend your summer”.

La cea de-a VII-a ediţie, trofeul Film 4 Fun va fi înmânat actriţei Rodica Popescu Bitănescu, care a încântat publicul ani la rând cu comedii savuroase.

Prezenţi în acest an în cadrul evenimentului, alături de gazda festivalului Manuela Hărăbor, vor fi şi invitaţi speciali precum Florin Zamfirescu, Magda Catone, Alexandru Bindea, Sandu Gruia, Gabriel Spahiu, Ruxandra Enescu, Bianca Brad, Oana Sârbu, Viorel Păunescu si alții.

Semnat de , , , , ,

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus