vineri , 8 decembrie 2023

Dacă ajungeți în Buenos Aires: Café Tortoni – VIDEO

cafe tortoni buenos aires

Nici nu visez eu să ajung în Bueonos Aires, dar dacă am să ajung, aici o să mă găsiți, la Café Tortoni, una dintre cele mai populare și mai vechi cafenele din capitala Argentinei, deschisă în 1858!

Azi e frecventată pentru atmosfera ei romantică, pentru cafeaua bine făcută și pentru produsele de patiserie, care, zice lumea, sunt un deliciu – motiv în plus să-i calc pragul! Mai mult însă decât prăjiturile sud-americane m-ar ademeni la Tortoni istoria acestui loc, cuib ideal pentru intelectualii boemi ai vremurile trecute, care se adunau aici să bea ceva bun, să fumeze câte un trabuc și să schimbe impresii.

Cafeneaua, situată pe Avenida de Mayo din Buenos Aires, a fost inaugurată în 1858 de un imigrant francez, care a botezat-o după un alt local cu același nume din Paris, din Boulevard des Italiens, frecventat de artiști din secolul al 19-lea. La Tortoni și-au făcut veacul Jorge Louis Borges, a cărui masă favorită e azi marcată printr-o statuie a scriitorului, cântărețul și actorul Carlos Gardel, fizicianul Albert Einstein, poetul Federico García Lorca, iar mai încoace, în timpurile  noastre, actorul Robert Duvall și chiar madame Hillary Clinton.

În prezent, subsolul cafenelei găzduiește spectacole live de jazz și de tango, lansări de carte și concursuri de poezie, astfel că Tortoni își păstrează peste veacuri spiritul, celebrând frumusețea artelor și a traiului frumos, lucru sfânt într-o lume care pare deseori de piatră.

Café Tortoni

 Fotografii: wikipedia.org, testmeat.co.uk, cafetortoni.com.ar

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *