vineri , 8 decembrie 2023

Dana Rogoz revine în cinematografe, toamna aceasta

foto: Adi Marineci

În filmul Octav, ce va rula în cinematografe din 6 octombrie 2017, Dana Rogoz o interpretează pe Ana (la adolescență), marea dragoste a lui Octav, interpretat la tinerețe de către actorul Alexandru Mandu.

Actrița, înzestrată cu o forță creativă surprinzătoare, reusește în filmul Octav să ne amintească de dorul inocent și usor zglobiu al primului zbucium sufletesc, dragostea. Actorul Alexandru Mandu intervine complementar în acest traseu al iubirii timpurii, adăugând un plus de sensibilitate personajului Octav din adolescență.

Împreună, cei doi ne amintesc de prima dragoste, de acel sentiment pur și nealterat de vâltoarea și obstacolele vieții.

Lung-metrajul Octav, în regia lui Serge Ioan Celebidachi, este o coproducție Romania — Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, iar producător este Adela Vrinceanu Celebidachi. Din distribuția filmului fac parte nume importante ale cinematografiei românești: Marcel Iureș, Victor Rebengiuc, Andi Vasluianu, Silviu Biriș și multi alții.

Dana Rogoz s-a remarcat de la o vârstă fragedă pe scena artistică, mai întâi la Teatrul Evreiesc de Stat, urmând apoi o carieră în televiziune, unde a fost protagonistă în mai multe seriale. La nouă ani, era „Abramburica” în serialul TV cu același nume, difuzat atunci de TVR. În anul 2003 a interpretat rolul Ioanei în filmul „Dulcea sauna a mortii”, în regia lui Andrei Blaier. În perioada 2002-2007, a jucat în mai multe seriale difuzate de Pro TV: „La Bloc”, „Fete cu lipici” și „State de România”. În ceea ce privește teatrul, Dana Rogoz a jucat în spectacolul „Diobuk”, la Teatrul Evreiesc de Stat, în 1994, în regia Cătălinei Buzoianu, respectiv în 2017, în regia lui Chris Simion, și în spectacolul „Mecanica Inimii”, tot în regia lui Chris Simion, la Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra”, în 2014, precum și în alte teatre private, precum Teatrul de pe Lipscani sau Godot Cafe.

Alexandru Mandu, actor de teatru și film, joacă în teatrul independent la mai multe teatre din București, precum Teatrul Coquette, Godot Cafe, La Scena și În Culise.

Mai multe detalii despre filmul „Octav” se găsesc și pe pagina de Facebook a producției.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *