marți , 22 iunie 2021

Dana Săvuică: „Când ai un partener interesant alături de tine, nici nu simţi cum trece timpul”

Dana si Razvan

După 20 de ani de căsnicie, Dana Săvuică vorbește cu același entuziasm dintotdeauna despre relația cu soțul ei, Răzvan. Cei doi au sărbătorit, recent, cele două decenii petrecute împreună printr-o vacanță în Italia, unde au redescoperit frumusețea timpului în doi. Dana ne-a povestit și despre cel mai nou proiect al său, o colecție de bijuterii care este deja disponibilă în magazinele MOA din Capitală.

Tu şi soţul tău aţi împlinit recent 20 de ani de căsnicie. Ţi se pare mult sau puţin?

Când ai un partener interesant alături de tine, nici nu simţi cum trece timpul. Nu ştiu ce să zic, raportat la societatea de azi, unde divorţurile curg pe bandă, poate suntem consideraţi demodaţi că încă mai respectăm instituţia căsătoriei şi încă ne clădim viitorul pe temelia familiei. Noi am trăit alte timpuri şi am avut, zic eu, norocul să nu fie dragostea noastră întinată de tentaţiile şi viciile timpurilor de azi.

Cum aţi sărbătorit? Cum redescoperă doi oameni romantismul, după atâţia petrecuţi împreună?

Am plecat în ţinutul prosecco-ului, la Valdobbiadene, în apropiere de Veneţia. Am dorit să sărbătorim în natură, şi astfel, am organizat un picnic pe dealurile pline cu viţă de vie, bând prosecco Mionetto rece ca gheaţa, apoi cinând la un restaurant romantic, cu o vedere superbă asupra întregului ţinut, având Alpii în depărtare. Cred că Natura este simbolul Iubirii, şi astfel, ea ne ajută de fiecare dată să realimentăm pasiunea noastră.

Ce faceţi ca să nu vă plictisiţi unul de celălalt? Sunt oameni care se satură după doi-trei ani de stat împreună, voi cum rezistaţi, după două decenii?

Suntem doi oameni inteligenţi. Aş merge pe clişeul soul mate, adică sufletul-pereche, dar nu ştiu dacă mai ţine în ziua de azi, deşi eu chiar cred în asta. Există , aşa cum spune soţul meu Răzvan, o chimie puternică între doi oameni, încă de la prima întâlnire, şi ăsta este liantul comuniunii dintre ei. După aceea, stă în puterea şi dorinţa fiecăruia de a alimenta această relaţie, lucrând la această chimie. Nu vă pot da o reţetă, întrucât ea se schimbă mereu.

Care crezi că e cel mai important lucru care vă leagă?

Viaţa pe care am trăit-o împreună, cu bune şi rele. Când ne uităm în urma noastră, vedem ce am realizat, şi asta este foarte important. Şi, bineînţeles, viaţa pe care am oferit-o pe pământ, copilul nostru, care este de nepreţuit.

Cum vezi acum sexul? E mai bun odată ce inantezi în relaţie, sau pasiunea aceea specifică începutului aparţine… doar începutului?

Pasiunea, sexul, toate se schimbă, se transformă în altceva odată cu schimbările care intervin şi în cuplu. Dacă iubeşti, ajungi să îţi cunoşti partenerul şi să ai deplină încredere în el, aşa că sexul poate atinge diferite praguri în funcţie de fanteziile fiecăruia.

Mi-ai spus că cele mai importante proiecte ale tale le-ai lansat în momente însemnate din viaţa ta – brandul Etiquette, parfumul… De data aceasta, ai lansat o linie de bijuterii. Cum s-a născut această poveste?

Da, eu cred în karma pozitivă pe care o are familia mea şi astfel îmi doresc, de fapt, simt nevoia ca totul să aibă legătură cu momente importante din viaţa mea. Colecţia Etiquette by Dana Săvuică, de haine şi accesorii, am lansat-o la majoratul lui Julie, parfumul Challenge by Dana Săvuică a apărut când am împlinit eu 40 de ani, şi acum, la 20 de ani de căsncie, am lansat o colecţie de bijuterii cu cristale şi perle Swarovski, amintind de ziua nunţii şi de întreaga viaţă împreună. Sunt bijuterii pe care le poţi purta la o ţinută casual sau la o ocazie. Fiind vorba de un stil clasic-elegant, ele sunt atemporale şi veşnic la modă. Am primit invitaţia brandului franţuzesc MOA de a fi Guest Star în magazinele lor din Piaţa Romană şi Afi Cotroceni.

Designul accesoriilor îţi aparţine în totalitate?

Lucrez cu o echipă de trei femei talentate şi mă simt minunat când văd cum se „înşiră” pe ață ideile noastre, pentru că întreaga colecție este lucrată manual, cu atenţie sporită la detalii.

Ce anume te-a inspirat cel mai mult? Cât de mult ai ţinut cont de gustul publicului şi în ce măsură te-ai gândit la gustul tău propriu pentru bijuterii?

Totul a plecat de la ceea ce îmi place mie să port. Apoi, m-am inspirat din moda anilor ’50,’60,’70, când femeia era un simbol al eleganţei și romantismului, dar şi al independenţei feminine. Îmi doresc ca aceste bijuterii să fie purtate de femei care cunosc însemnătatea acestor elemente Swarovski şi care apreciază un lucru făcut cu dragoste şi cu migală. Când am ajuns în Valdobbiadene şi am degustat prosecco-ul Mionetto, bulele de la vin m-au inspirit ca să creez brăţara Bubble Bracelet, făcută dintr-o pânză de fir croşetată manual, pe care s-au aplicat perle de diferite mărimi Swarovski, în diferite culori, dispuse în sistem 3D pe această plasă împletită.

Ţi-e dor de televiziune? Ce te-ar face să revii pe „sticlă”?

Sunt constant invitată la tot felul de emisiuni, deci nu mi-e dor de televiziune. În schimb, da, mi-ar plăcea să revin că moderator într-o emisiune care să fie mulată pe personalitatea mea. Nu se ştie niciodată cu ce vă voi surprinde. Până atunci, am revenit la print, începând o colaborare cu revista de lifestyle Etiquette Magazine, ca Director Editorial.

Ce planuri ai pentru vara aceasta, unde îţi vei petrece vacanţa? De fapt, abia te-ai întors din vacanţă…

Acum vom sta prin ţară, întrucât sunt în derulare cu nişte proiecte importante. Noi suntem îndrăgostiţi de Transilvania, unde ne-am şi cumpărat o casă săsească, în comuna Câlnic, lângă Alba Iulia, aşezată chiar în faţa unei cetăţi medievale. Mergem în week-end la mare, petrecem alături de prieteni. Acum evadăm, de ziua lui Răzvan, la Orşova, la Cazane, un loc superb la Dunăre.

Ce-ţi doreşti cel mai mult pentru perioada următoare?

Să fiu sănătoasă, ca să pot continua proiectele mele, de TV, de modă, de beauty. Îmi place să promovez produse pe care eu le folosesc, le testez, şi pe care vreau să le împărtăşesc cu alţii, cum ar fi de exemplu BeautywaterQ10, apă îmbogăţită cu vitamina E şi coenzima Q10 pentru regenrarea celulară. Toată lumea mă întreabă cum de îmi păstrez tinereţea, şi asta este unul dintre secrete. Pe lângă salonul de Beauty Miko, unde am o echipă de stilişti care îmi îngrijesc tenul, corpul şi părul, este important să ai şi un stil de viaţă echilibrat, să mănânci sănătos şi să descoperi produse naturiste, bio, care te înfrumuseţează din interior spre exterior.

Dana Săvuică

Fotografii: arhiva personală

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus