miercuri , 4 octombrie 2023

David Bowie a murit, la două zile după ce a împlinit 69 de ani

david bowiefoto

Muzicianul britanic David Bowie a murit, duminică, la New York, la vârsta de 69 de ani, anunță presa internațională.

Vestea a fost confirmată și pe pagina de Facebook a legendarului artist, care tocmai își serbase ziua de naștere: „10 ianuarie 2016 – David Bowie a murit liniştit, astăzi, înconjurat de familia sa, după o curajoasă luptă de 18 luni cu cancerul”. De asemenea, Duncan Bowie, fiul lui David Bowie, a scris pe contul său de Twiter: „Îmi pare foarte rău şi sunt întristat să vă confirm faptul că vestea este adevărată. Voi fi offline pentru o vreme. Vă iubesc pe toţi”, a scris Duncan Bowie.

Potrivit mai multor publicații internaționale, David Bowie suferea de cancer hepatic, iar zvonurile despre starea sa precară de sănătate circulau de mai mulți ani. Ultimul concert live al artistului a avut loc în 2006, la New York. Pe 8 ianuarie, chiar în ziua în care a împlinit 69 de ani, muzicianul a lansat ultimul său album de studio, intitulat „Blackstar”. Ultimul lui videoclip, la piesa „Lazarus”, inclusă pe noul material discografic,  a apărut pe 17 decembrie 2015. În clip, Bowie apare pe un pat de spital, cu ochii bandajați. Conform producătorului Tony Visconti, muzicianul știa că va muri, iar albumul „Blackstar” a reprezentat „un cadou de despărțire pentru fani”.

David Bowie a fost cântăreț, compozitor, producător, inginer de sunet și regizor de videoclipuri, iar creațiile sale au influențat muzica mondială vreme de decenii. Era cunoscut pentru stilul său inovator și își reinventa deseori abordarea artistică și imaginea de scenă. Printre cele mai cunoscute albume ale sale se numără „Space Oddity”, „The Man Who Sold the World”, „Station to Station”, „Let’s Dance” și „The Buddha of Suburbia”. Bowie a vândut peste 140 de milioane de copii ale albumelor sale, în lumea întreagă.

Era căsătorit, din 1992, cu celebrul supermodel Iman, cu care are o fiică, Alexandria Zahra Jones. Bowie mai are un fiu, Duncan, din căsnicia sa cu Angela Bowie.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *