miercuri , 22 septembrie 2021

De ce postează oamenii pe Facebook despre relațiile lor sentimentale

1

Îi știți, pentru că-i aveți în lista de prieteni, sau poate că sunteți chiar voi unii dintre ei: acei oameni care simt zi de zi nevoia de a împărtăși cu ceilalți aspecte legate de relația lor sentimentală, oferind detalii despre cum își petrec timpul cu partenerul sau povestind despre cum se simt, într-un moment sau altul, în compania acestuia. De ce postează oamenii pe Facebook despre relațiile lor, atât de des? Un studiu ne confirmă bănuielile.

Probabil că nu este o surpriză, mai ales pentru cei mai cinici dintre voi, dar persoanele care scriu multe postări despre relația lor și publică frecvent fotografii alături de partener sunt, de fapt, cei care au cele mai multe nesiguranțe pe plan sentimental. Un studiu, publicat în jurnalul Personality and Social Psychology Bulletin și citat de The Independent, arată că oamenii care se confruntă cu o stare de anxietate vizavi de relațiile lor simt nevoia să le reamintească celor din jur că au un partener alături de care sunt fericiți. Psihologii care au realizat studiul au constatat că, atunci când erau nesiguri de sentimentele partenerilor lor, utilizatorii Facebook tindeau să-și facă relația mai vizibilă, împărtășind prietenilor virtuali diverse aspecte intime.

2

Rezultatele studiului subliniază rolul relațiilor în felul în care oamenii se înfățișează celorlalți, motivați de dorința de a păstra cele mai convenabile aparențe, indiferent de adervărul din spatele acestora.

3

Mai rămâne ca știința să explice dacă teoria de mai sus poate fi extrapolată la utilizatorii Facebook care postează frecvent fotografii cu mâncare.

Foto: thetrendingmachine.comcdn.business2community.com

Semnat de

2 comentarii

  1. Am vrut sa scriu pe Facebook comentariu dar nu vreau sa supăr prietenii de pe fb. Cred ca înafara de cei nesiguri de relația lor, mai sunt si aia care postează chestii motivaționale sau chestii din alea lacrimogene legate de iubire. Aia cred ca mai degrabă postează pentru ei. Sau sormea postează statusuri in care se lauda pe sine . Zice faze de genu – cineva mi-o zis ca sunt unica, ca am acel ceva. Dar tot a doua zi postează chestii de genu care ma scot din sărite. O si cunosc si chiar are o imagine nerealistă. Stii cum sunt cei care se vad mai urâți sau mai prosti decât in realitate? Exista si oameni care se cred mult mai grozavi decât cum sunt in realitate.
    Hei cred ca început sa vorbesc despre altceva. :)) nu stiu de ce te simt ca o prietena. Hahaha!

  2. „Nume secret”, nu superi pe nimeni, poti comenta si pe Facebook, si aici, cu numele tau real. Mi-e greu sa port o conversatie cu cineva care se ascunde asa. Nu-i nici o suparare, e alegerea ta, e doar straniu.

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus