sâmbătă , 24 iulie 2021

De Food Revolution Day, Jamie Oliver cere educaţia alimentară în şcoli

Jamie OliverFoto: Sam Robinson

Vineri, 15 mai 2015, România sărbătoreşte alături de întreaga lume Food Revolution Day, alăturându-se iniţiativei lui Jamie Oliver de a celebra plăcerea de a găti şi de mânca sănătos. Anul acesta, miza celebrului bucătar este introducerea educaţiei alimentare ca materie de studiu în şcoli, aşa că a lansat o petiţie online ce a fost semnată până în acest moment de peste 936.000 de persoane din 182 de țări.

România se afla pe locul 3 în Europa la capitolul obezitate. Un sfert dintre copiii români şi 18% dintre tinerii cu vârste între 18 şi 24 de ani sunt obezi. Petiţia lui Jamie Oliver are mesajul Semnează şi dă mai departe! (Sign it & Share it) şi este adresată liderilor şi guvernelor ţărilor din G20 pentru a introduce în şcoli modulul obligatoriu de educaţie alimentară. În întreaga lume, există peste 42 de milioane de copii sub vârsta de cinci ani supraponderali sau obezi.

În plus, Jamie îi provoacă pe profesori şi părinţi să susţină pentru cei mici, de Food Revolution Day, un atelier de pregătire a unui sandviş special, a cărui reţetă a creat-o pentru această ocazie (Squash it Sandwich).

Campaniei i s-au alăturat şi numeroase personalităţi din întreaga lume. Cântăreţii Ed Sheeran şi Paul McCartney, care au răspuns pozitiv provocării lansate de Jamie, au compus o melodie despre alimentaţia sănătoasă, care va fi lansată oficial chiar de Food Revolution Day, pe 15 mai. „Este esenţial să înarmăm generaţiile viitoare cu abilităţile de care au atâta nevoie pentru a trăi vieţi mai sănătoase, mai fericite şi mai productive. Cred cu tărie că acesta este dreptul fiecărui copil şi sper că sunteţi de acord cu mine. Educaţia culinară va face o mare diferenţă în vieţile viitoarelor generaţii, aşa că vă invit să ne ajutaţi!”, spune Jamie Oliver.

Cei 30 de ambasadori Food Revolution Day România, alături de voluntarii din toată ţara, pregătesc numeroase evenimente dedicate copiilor, multe dintre ele în şcoli şi grădiniţe, pentru a încuraja preocuparea adulţilor de a aduce educaţia alimentară mai aproape de copii.

Până în acest moment, în România au fost publicate 11 cărţi cu reţetele lui Jamie Oliver, la editura Curtea Veche, cea mai recentă dintre ele, “Economiseşte cu Jamie”, fiind baza unei campanii globale împotriva irosirii mâncării.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus