sâmbătă , 2 decembrie 2023

Deliciu chinezesc: supă cu legume şi tofu sărat

supa

Ador mâncarea asiatică, în special cea chinezească. Azi vă propun o supă cu legume şi tofu. Sunt multe variante, dar acum haideți să încercăm rețeta aceasta!

Aproximativ un litru de apă se pune la fiert, împreună cu două linguriţe de legume deshidratate de tip vegeta. Nu au E-uri şi alte chimicale şi se folosesc când vrem să gătim ceva rapid. Punem şi o linguriţă de curry la fiert şi lăsăm pe foc cam două-trei minute. Cât timp fierbe celebra supă, pregătim legumele la foc iute. Tăiem ceapa, ardeiul gras şi un strop de morcov, cât putem noi de subţire. Eu azi am adăugat şi trei măsline, să văd cum e – sunt tare pofticios.

Tofu sărat l-am tăiat pătrațele, ca la matematică, în clasa a opta. Punem un strop de ulei în tigaie şi, la foc iute, tragem legumele şi tofu cam un minut, până prinde un pic de crustă. Când sunt gata, le punem în farfurii, şi apoi turnăm supa. Însă, înainte de asta, eu strecor supa de legumele care au fiert, o pun iar pe foc, pun sos de soia – cam cât un păhăruţ de rachiu de oraş, că ăla de la ţară e cât halba de bere. Şi, ca să îngroşăm, aşa cum fac chinezii supele, turnăm amidon de porumb dizolvat în apă rece. Amidonul se găseşte la orice magazin alimentar, este ieftin şi e natural. O lingură de amidon dizolvat într-un păhărel cu apă ajunge pentru cantitatea de mai sus. Amestecăm încet şi sigur, până dă în primul clocot, şi gata şi supa! Turnam repede, ca la Securitate, supa peste legumele din farfurie, chemăm prietenii, iar care termină primul are şi desert. Pam-pam!

Poftă bună!

Cine este Marius Vornicescu

Practicant de yoga de la vârsta de șase ani și absolvent de A.S.E. și Psihologie, Marius Vornicescu este profesor în terapie holistică. Este adept al alimentației vegetariene și promovează un stil de viață sănătos, o întoarcere a omului către natură. Pasionat de scris, este autorul a cinci cărți: „Mudra, gestul lui Dumnezeu”, „Arta de a fi lacto-vegetarian”, „Înţelepciunea din tine” (în două volume) şi „Minte sănătoasă în corp sănătos prin yoga”. Totodată, administrează o editură cu specific ezoteric, Bo Yang, și trei site-uri: www.marius-vornicescu.ro, www.vegetarienii.ro, gatesteterapeutic.wordpress.com.

Îl puteți contacta la numărul de telefon 0756.869.328.

Foto: cookingthebooks.typepad.com

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *