miercuri , 20 ianuarie 2021

Designerul Anca Rădulescu revine la AUTOR, cu o nouă colecție

1

Anca Rădulescu se pregătește să participe din nou la AUTOR, cel mai așteptat eveniment al primăverii dedicat designului de bijuterie contemporană. La cea de-a noua ediție a târgului, care va avea loc în zilele de 20 și 21 aprilie, la Sala Dalles din Capitală, designerul Prochaine își va prezenta cea mai proaspătă colecție, Static.Dinamic.

Noua colecție Prochaine cuprinde o brățară, inele și cercei, realizate din argint și pietre semiprețioase și inspirate din structuri geometrice, pe care designerul le-a reinterpretat într-o abordare ludică, imaginativă. Unghiurile ascuțite și inflexibilitatea figurilor de bază au fost îmblânzite de structuri mobile, confecționate din zale împletite, și de pietre precum smarald, rubin sau citrin, sugerând ideea de libertate de mișcare și expresie. „Lucrez la această colecție de anul trecut, de când am desenat pe hârtie un anumit model de brățară care-mi doream să se concretizeze. Mi-am dat seama că ar arăta extraordinar lucrată în argint, iar de aici s-au născut și celelalte piese; ele merg în aceeași linie creativă, a figurilor geometrice reinterpretate în manieră proprie, cu o notă jucăușă pe care le-o conferă structurile mobile din zale”, explică Anca Rădulescu, designerul Prochaine.

Designeri străini, în premieră la AUTOR

Ajuns la cea de-a IX-a ediție, cel mai important târg de bijuterie de AUTOR din România va surprinde încă o dată publicul cu noile colecții realizate de designerii români din sfera contemporan-experimentală și va promova tinere talente ce vor fi prezente în premieră la acest eveniment.
„De-a lungul celor cinci ani de existență, atât AUTOR, cât și designerii recurenți, au înțeles cu fiecare ediție că bijuteria de autor este un domeniu de descoperire și inovație permanentă, o lume în care conceptele și ideile pot fi constant chestionate și contextualizate. Cu fiecare ediție nouă, ne dorim un dialog implicit cu vizitatorii și cumpărătorii noștri, o întâlnire așteptată de fiecare parte cu emoție și curiozitate. Pentru că am simțit că este momentul potrivit, această ediție devine una europeană prin prezența unor designeri străini de bijuterie contemporană la AUTOR. Un nou pas pentru noi, firesc și necesar în evoluția unui eveniment care își respectă un public devenit deja fidel”, declară Dan Pierşinaru, fondatorul platformei AUTOR Bijuterie Contemporană.

Secțiune specială, dedicată designului de obiect

Inaugurată anul trecut, din dorința de a susține designul românesc de produs, AUTOR va continua și la această ediție să dedice o secțiune specială creatorilor pasionați de designul de obiect. „Deși nu ne-am gândit să permanentizăm o secțiune de design de obiect, succesul înregistrat la ediția trecută ne-a făcut să continuăm și de data aceasta prezentarea unei selecții de design de obiect la etajul 1 al Sălii Dalles. Dorința noastră cea mai putenică este să formăm punți între cele două direcții de design – bijuterie și produs – pentru a găsi numitori comuni. Ca exercițiu de imaginație, ne putem gândi că bijuteriile pot fi expuse cu succes pe display-uri gândite de designerii de produs. Un join venture necesar la care ne dorim să contribuim activ”, declară Dan Pierşinaru, organizatorul evenimentului.
Vizualul pentru această ediție a fost realizat cu susținerea Beauty District: Alexandru Abagiu (make –up) și Sorin Stratulat (hair styling).

Prețul de intrare: 10 lei

Prețul de intrare: 10 lei

Târgul AUTOR este un eveniment bianual, cu o ediție de primăvară și una de toamnă. Cea mai recentă ediție a avut loc pe 3 și 4 noiembrie 2012 și a înregistrat un număr record de peste 3.000 de vizitatori. Târgul va fi deschis publicului între orele 11.00 și 20.00. Prețul unui bilet de intrare va fi de 10 lei.

Static.Dinamic

 

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus