sâmbătă , 24 iulie 2021

Despre „Auspiciousness Element Diet Book”, de Tea Lu

fruit and vegetables on rustic timberfoto

O carte pe care toți cei care își doresc să trăiască în armonie cu ei înșiși și cu lumea din jur își vor dori s-o citească. Tea Lu nu ne recomandă o simplă dietă, ci un stil de viață în care lăsăm în urmă proastele obiceiuri (alimentare și nu numai) și ne înțelegem mai bine propriile nevoi.

Concepută ca un plan de urmat timp de (măcar) două luni, „Auspiciousness Element Diet Book” își propune, pe scurt, să ne facă viața mai bună. Să ne învețe cum să rupem lanțul de iubire cu toate mâncărurile de proastă calitate pe care ne-am obișnuit să le avem în frigider, să ne educăm corpul să poftească la produse proaspete și curate și să ne echilibrăm în relație cu noi și cu toate celelalte ființe, prin alimentație și meditație.

Tea Lu ne arată cum să mâncăm în funcție de ce vrem să obținem (scădere în greutate, masă musculară, ameliorarea anumitor afecțiuni) și în funcție de cum vrem să ne simțim. Pentru că hrana nu e doar plăcere, ci este în primul rând un combustibil cu efecte majore asupra noastră. Aici vine partea cea mai interesantă pentru mine, pentru că nu m-am mai întâlnit cu o asemenea abordare legată de nutriție: Tea Lu pleacă de la ideea că în fiecare dintre noi predomină unul dintre cele cinci elemente – spațiu, aer, foc, apă și pământ – și că sănătarea și bunăstarea noastră sunt direct determinate de tipul de alimente pe care le consumăm în relație cu acel element. Descrie caracteristicile fiecărui element în parte, suficient de detaliat încât să-l identificați pe cel predominant (eu am intuit că sunt Apă), iar apoi explică pe larg ce și cum ar trebui să mănânci ca să te simți bine, temperând anumite impulsuri negative și energizându-le pe celelalte. Cartea conține liste de fructe și legume pentru fiecare element în parte, plus o mulțime de rețete creative și sugestii de combinații tentante.

Auspiciousness Element Diet Book Tea Lu

Unul dintre cele mai captivante capitole din carte este cel despre meditație – scurt, însă foarte prețios, căci conține tehnici pe care consider că ar trebui să le includem cu toții în viața noastră de zi cu zi. Autoarea recomandă meditația White Skeleton și o descrie atât de frumos și de fluid, încât reușește să-ți inducă deja o stare meditativă prin simpla lectură. Apoi, amintește două dintre cele mai eficiente mantre pe care le-ați putea practica vreodată: Om Mani Padme Hum, despre care v-am mai spus, și Om Vajrapani Hum Phat, favorita mea. Nu vă dezvălui mai mult, mai bine vă invit să citiți „Auspiciousness Element Diet Book” și să vă bucurați de tot ce veți găsi acolo. Bonus: la final o să descoperiți o anexă despre puterea de vindecare a plantelor, excelent scrisă de John Vajra Utah.

***

Puteți comanda „Auspiciousness Element Diet Book”, de Tea Lu, fie pe hârtie, fie în variantă e-book, pe amazon.com. Dacă vreți s-o cunoașteți mai bine pe Tea, vizitați site-ul auspiciousnesselement.com și pagina ei de Facebook!

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus