vineri , 3 februarie 2023

Despre cuvinte la modă pe Facebook, metrosexuali și reviste proaste pentru femei

facebookfoto

  • Știați că mai sunt reviste și site-uri pentru femei care, când scriu de spre relații de amor, menționează ca principală problemă într-un cuplu faptul că el lasă colacul de la toaletă ridicat? Deci asta ne omoară relațiile, de vreo cinșpe ani încoace, de când s-a dezvoltat abitir presa pentru femei: că el nu pune la loc colacul după ce urinează.
  • Nu la fel de des ca acum câțiva ani, dar, totuși, mai văd și azi oameni care folosesc cuvântul „superbitate”. Pentru cei care trăiesc pe propria lor planetă, unde folosesc propria lor limbă: regret să vă șochez, dar acest cuvânt nu există, prieteni! Nici DEX n-a auzit de el, dacă-i dai căutare pe site-ul dicționarului, zice „ne pare rău, acest cuvânt nu există”.
  • De ani de zile mă mai enervează un cuvânt care, de data asta, din păcate, chiar există: „taman”. De ce-ar folosi cineva „taman” în loc de „tocmai”? De ceee?
  • Încă una și vă las: ce-i cu „pentru că + orice” în ultima vreme, peste tot? Mai ales pe Facebook, această ogradă plină de orătănii lingvistice înfiorătoare. „Pentru că weekend” și pac, un selfie. „Pentru că iubire”. Pentru că eu nu pot să pricep de ce ne prostim atât.
  • Ah, și încă una din seria cuvintelor inventate, la modă mai ales pe Facebook: „frațiwear”. Ce-o fi aia, voi știți? La mine-n cap nu face nicio conexiune. E un fel de „fraților”?
  • E uluitor cât de multă importanță își pot da oamenii, cum apare câte unul în calea ta care-și imaginează că e singurul testicol din univers și că tot, absolut tot ce se întâmplă și ce faci tu îl vizează pe el, 24/24.
  • Am tot văzut zilele astea torturi (cu accent pe „o”) aniversare postate pe Facebook, cu urări ornate frumos și incorect, cum ar fi: „La mulți ani Viorel!” Mi-am dat seama că eu aș fi probabil unul dintre nebunii care ar găsi repede o soluție să pună o virgulă între „La mulți ani” și numele sărbătoritului.
  • La fel ca folosirea cuvântului „superbitate”, mă jenează rău că încă mai văd bărbați care se epilează. Credeam că a murit trendul metrosexual, așa cum credeam că am încetat să comentăm statutul colacului de la toaletă. Frațiwear, taman când ziceam că am scăpat măcar de asta două, îmi apare pe Facebook câte-o superbitate de postare din această gamă. Pentru că ce să-i faci…
Semnat de

Un comentariu

  1. Ti se pare ca „dar, totusi” e corect? Nu e. Ti se pare ca „ma jeneaza rau”, in textul tau, e corect? Nu e. Dar te las pe tine sa afli de ce.

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus