luni , 21 septembrie 2020

Despre „selful românesc”, la Garantat 100%. Socio-psihologul Dorin Bodea, invitatul lui Cătălin Ştefănescu

CS

Duminică seară, de la ora 23.20, Cătălin Ştefănescu ne invită la o discuţie despre „selful românesc”, în emisiunea de la TVR 1 şi TVR HD. Invitatul său la Garantat 100% din 14 aprilie este socio-psihologul Dorin Bodea, autor al volumului „Românii, un viitor previzil?”, o carte ce cuprinde un studiu psihosociologic asupra românilor – despre resursele lor, despre limitările şi aspiraţiile lor. Emisiunea poate fi vizionată şi online, pe www.tvrplus.ro.

Românul vrea să demonstreze şi să fie recunoscut – este concluzia trasă de Dorin Bodea în urma studiului pe baza căruia şi-a construit cartea. „Noi, românii, am făcut o adevărată ştiinţă din a acţiona orbeşte, cu o încredere desăvârşită în hai să-i dăm drumul şi o să mai vedem ce facem când ajungem acolo“, spune invitatul lui Cătălin Ştefănescu.

Un alt subiect de discuţie la Garantat 100%se referă la spontaneitatea şi creativitatea
românilor. În opinia lui Dorin Bodea, resursele cele mai apreciate ale angajaţilor români sunt creativitatea şi inovarea. Dar creativitatea românului se asociază cu centrarea pe prezent: „Metaforic vorbind, putem spune că suferim de o spontaneitate incurabilă. Pe de o parte, spontaneitatea are un impact favorabil asupra personalităţii noastre, prin deschiderea largă către inovare şi creativitate. Pe de altă parte, ea are şi un impact negativ, care se referă la lipsa de predictibilitate pe termen mediu şi lung”, mai spune el.

Născut 1976, Dorin Bodea este general manager al unei companii, senior consultant în management şi specialist în resurse umane. Absolvent de sociologie-psihologie, Dorin Bodea are un master în managementul vânzărilor, fiind doctorand la Institutul Naţional de Cercetări Economice. Este autorul mai multor articole, studii şi cercetări.

Finalul ediţiei de duminică a emisiunii aparţine, ca de obicei, muzicii de calitate. Trupa Electric Fence, cunoscută şi îndrăgită de telespectatorii TVR de la selecţiile naţionale Eurovision 2012 şi 2013, va fi prezentă în studioul Garantat 100%, pentru un moment muzical original.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus