sâmbătă , 2 decembrie 2023

Divina și Dan Puric, o nouă reprezentaţie, la Ateneul Român

Divna 600x800 - 2 reprezentatii

La cererea publicului, Divina şi Dan Puric vor susţine o reprezentaţie suplimentară, la Ateneul Român, pe 28 aprilie, începând cu ora 16.00.

Pentru reprezentaţia de la ora 16.00 se pun în vânzare două categorii de bilete:

Categoria 1 – 200 lei
Categoria 2 – 150 lei

Două nume de prestigiu, DIVNA LJUBOJEVIC & DAN PURIC, se întâlnesc pentru a celebra prin actul artistic cel mai mare eveniment al Ortodoxiei, Învierea lui Hristos, într-un eveniment de înaltă ţinută, programat pentru Duminica Floriilor, la Ateneul Român.

Divina Ljubojevic, supranumită şi vocea îngerilor, este un simbol al Serbiei, ţară în care a cunoscut consacrarea în postura de solist, dirijor şi pedagog, iar ca soprană este apreciată la nivel mondial. Alături de corul Melodi, pe care l-a fondat în 1991 şi care o va însoţi în România, Divna abordează un repertoriu de inspiraţie sacră şi spirituală, ce variază de la pasaje din lucrări antice, la compoziţii contemporane. În această formulă Divna a susţinut reprezentaţii în lumea întreagă.

Cine este Divina

Divina este cunoscută pe tot mapamondul pentru abordarea muzicală de o puritate desăvârşită, pentru claritatea tonalităţii şi pentru coloratura vocală ieşită din comun.

Cariera Divinei este presărată cu elemente notabile: născută în 1970, Divina s-a lăsat de mică furată de tainele muziicii sârbeşti, ruseşti şi original bizantine. Şi-a desăvârşit pregătirea la Colegiului de Muzică Mokranjac din Belgrad, devenind apoi licenţiat al Academiei de Muzica din Novi Sad. A dirijat, încă de la vârsta de 18 ani, Corul Mokranjac din Belgrad şi s-a remarcat în postura de cel mai tânăr dirijor al Primei Societăţi Corale – formaţiunea corală cu cea mai îndelungată istorie din spaţiul sârbesc. Divna Ljubojevic este în prezent dirijor al Ansamblului Melodi.

Calităţile vocale deosebite îi permit Divinei să îşi asume postura de solist, atât în piese bisericeşti cât şi în pasaje de operă. Iar nu în ultimul rand, artista se remarcă şi ca pedagog, predând solfegiu şi cântare corală în cadrul Academiei de Muzica Amilly din Franţa, Olanda şi Marea Britanie.

La rândul său, Dan Puric este un nume prestigios al scenei româneşti. Actor şi regizor îndrăgit, Dan Puric a iniţiat Conferinţele încă din anul 2009, pentru a veni în sprijinul unor demersuri caritabile şi pentru a aduce mai aproape de publicul său morala creştină.

Spectacolele sale, “Toujours l’amour”, “Made in Romania”, “Costumele” şi “Don Quijote”, au fost prezentate în mai multe ţări, iar prezentaţiile de pantomimă au fost transmise de televiziunile BBC, Belfast Royal College, 3 SAT Frankfurt şi RTL Luxemburg.

Unde puteți găsi bilete

Biletele pentru reprezentaţia de la ora 16.00, găzduită de Ateneul Român sunt disponibile în toată reţeaua BILETOO. Punctele de vânzare se găsesc la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald’s), Librăriile Adevărul şi Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul Naţional al Copiilor şi Cinema Patria. Cei ce doresc să comande online, o pot face de pe www.Biletoo.ro.  www.blt.ro,  www.bilete.rowww.myticket.ro

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *