marți , 21 septembrie 2021

Dustin Hoffman: Eram spălat pe creier în ce privește frumusețea feminină

DH

Dustin Hoffman mărturisește că rolul său din „Tootsie” l-a ajutat să realizeze că era „spălat pe creier” în ce privește noțiunea tipică de frumusețe feminină. Într-un interviu acordat în 2012, care a reintrat zilele acestea în atenția publicului, starul spune, cu lacrimi în ochi, că filmul i-a deschis ochii în legătură cu așteptările nerealiste pe care oamenii le au, în general, despre aspectul fizic al femeilor.

Faptul că s-a transformat într-o femeie ce nu putea fi considerată, în mod convențional, atractivă l-a determinat pe Dustin Hoffman să înțeleagă că-și petrecuse o viață judecând reprezentantele sexului slab după aspectul lor fizic. Actorul, în vârstă de 75 de ani, își amintește cu emoție de acel moment, într-un interviu acordat Institutului de Film American. „M-am dus acasă și am început să plâng. I-am spus soției mele: O să fac acest film!, iar când ea a întrebat de ce, i-am răspuns: Pentru că eu cred că sunt o femeie interesantă când mă uit la mine pe ecran. Și știu că, dacă m-aș fi întâlnit cu mine la o petrecere, n-aș fi vorbit niciodată cu acel personaj (n.r.Tootsie). Pentru că ea nu îndeplinea cerințele fizice pe care am fost fost crescuți să credem că femeile trebuie să le aibă ca să le cerem o întâlnire”, a rememorat Hoffman. Actorul s-a înecat apoi în lacrimi încercând să explice cum s-a simțit în momentul în care a realizat gândirea sa greșită. „Sunt prea multe femei interesante pe care nu am trăit experiența de a le cunoaște în această viață, pentru că eram spălat pe creier”, i-a spus Dustin Hoffman soției sale.

„Bine, m-ați făcut să arăt ca o femeie, acum faceți-mă să arăt frumoasă”

Actorul – tată a șase copii și căsătorit de 32 de ani cu o avocată, Lisa –  a povestit că, înainte de a accepta rolul din „Tootsie”, a cerut să facă un test de machiaj pentru a se convinge că poate interpreta o femeie. Când echipa de la Columbia Pictures l-a transformat fizic pentru rol, Hoffman spune că a fost șocat să observe că nu devenise mai atrăgător. „Le-am spus: Bine, m-ați făcut să arăt ca o femeie, acum faceți-mă să arăt frumoasă. Credeam că trebuie să fiu frumoasă dacă aveam să fiu femeie, voiam să fiu cât mai frumoasă posibil. Iar ei mi-au spus că asta e tot ce pot obține, că mai mult de atât nu se poate. Atunci am înțeles”, spune starul, făcând o pauză pentru a-și controla emoțiile. „Acel film nu a fost niciodată o comedie pentru mine”, a încheiat Dustin Hoffman.

Pentru acest rol, al unui bărbat nevoit să se deghizeze în femeie pentru a putea obține o slujbă, actorul a primit o nominalizare la Oscar.

Foto: www.newswhip.com

Video: Daily Mail

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus