duminică , 16 mai 2021

Efectul manipulării media: femeile își fac griji că sunt grase de cel puțin trei ori pe zi

1

În Marea Britanie, 80 % dintre femei se declară deprimate în legătură cu imaginea lor în oglindă. Opt din zece mărturisesc că viețile lor s-ar îmbuntăți considerabil dacă s-ar simți cu adevărat bine în propriul corp. Picioarele lui Cameron Diaz, posteriorul lui Kim Kardashian, abdomenul lui Gisele Bundchen și bustul lui Jessica Simpson sunt considerate idealul în materie de frumusețe fizică. Pe plan mondial, femeile își fac griji despre faptul că ar fi grase de cel puțin trei ori pe zi, arată un studiu publicat recent.

Într-o societate în care celebritățile dau tonul, iar mass-media le ține isonul, să arăți bine a devenit aproape o obligație. Războiul ridurilor și al kilogramelor în plus generează în rândul femeilor frustrări din care industria frumuseții are tot mai mult de câștigat, căci știe întocmai cum să le exploateze. E drept că a primit și o mână serioasă de ajutor: în ultimii ani, mass-media a injectat în subconștientul femeilor atâtea „must”-uri, încât idealul de frumusețe fizică a căpătat dimensiunea unei obsesii feminine mondiale. Adolescente din lumea întreagă înțeleg că, pentru a se transforma în femei atrăgătoare, trebuie să aibă gura senzuală a Angelinei Jolie, așa că așteaptă cu nerăbdare vârsta majoratului, pentru a da fuga la primul chirurg estetician care le poate îndeplini visul. La extrema cealaltă a vârstei, femeile mature ivestesc capital financiar demn de o cauză mai bună în intervenții care să le șteargă de pe chip urmele trecerii timpului și să le remodeleze trupurile în așa fel încât să capete măcar alura anilor mai tineri.

CamGoana după frumusețea prelucrată digital

Dar n-ar fi cazul să ne mai surprindă goana după frumusețe a femeilor, dacă ne amintim de șabloanele la care se raportează: vedete care zâmbesc strălucitor și fără riduri de pe copertele revistelor glossy, unduindu-și trupurile lipsite de celulită, vergeturi sau șunculițe. Arătări perfecte, care ar trezi tenia invidiei în orice muritoare de rând. Între atâtea dive, impecabil retușate de specialiștii în înfrumusețare digitală, o anonimă care deschide revista se poate simți ca un cerșetor în țara bogaților. Un nas ușor coroiat devine un defect ce trebuie pe loc corectat, o coapsă mai pufoasă are imediată nevoie de redresare, iar un strop de celulită pe sub pantaloni este deja un păcat de neiertat.

Un studiu publicat nu demult în Daily Mail arată că șapte din zece femei își fac atâtea griji în legătură cu felul în care arată, încât se gândesc la greutatea lor de cel puțin trei ori pe zi. Apoi, 80 % (!) dintre britanice se simt nefericite în corpurile lor – evident, pline de imperfecțiuni, în comparație cu trupurile celebre care se desfășoară în publicații de profil. Și-ar dori picioare fine și lungi, ca ale lui Cameron Diaz, un posterior rotund și bombat ca al lui Kim Kardashian, un abdomen perfect plat, cum are Gisele Bundchen și niște sâni exact ca cei pe care Jessica Simpson ni-i arată în videoclipuri și-n reviste.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus