duminică , 16 mai 2021

Elizabeth Gilbert anunță lansarea noii sale cărți, „Big Magic” – VIDEO

Elizabeth Gilbertfoto

Scriitoarea Elizabeth Gilbert anunță, prin intermediul unei înregistrări video dedicată cititorilor săi, lansarea celei mai noi cărți pe care a scris-o, intitulată „Big Magic: Creative Living Beyond Fear”.

Autoarea spune că acest volum s-a născut în urma numeroaselor discuții pe care le-a avut în ultimii zece ani cu cititorii săi și că își dorește ca această carte să le deschidă oamenilor calea către o viață mai frumoasă. În „Big Magic”, Elizabeth Gilbert vorbește despre creativitate și despre cum o putem folosi pentru a avea o existență mai bogată, vorbește despre inspirație, curiozitate și nevoia de a renunța la suferința inutilă, ne spune cum să rămânem fideli lucrurilor pe care le iubim cel mai mult și cum să ne reducem la tăcere temerile. Discută despre atitudinile, abordările și obiceiurile de care avem nevoie pentru a trăi mai bine și ne încurajează să descoperim în noi „comoara” asunsă care ne va duce mai aproape de cele mai îndrăznețe visuri.

Big Magic: Creative Living Beyond Fear” este prima carte de dezvoltare personală a lui Gilbert, autoare cunoscută mai ales pentru volumul „Mănâncă, roagă-te, iubește”, publicat în 2006. Volumul de povestiri Pelerinii (1997; Premiul Pushcart şi nominalizare pentru Pen/Hemingway Award în 1998), apărut și el în românește (Humanitas, 2010), reprezintă debutul ei literar. Au urmat romanul Stern Men (2000; în curs de apariţie la Humanitas sub titlul Bărbații de pe punte), volumul non-fiction Ultimul bărbat american (2002; Humanitas, 2009), finalist în competiţia pentru două premii importante – National Book Award şi National Book Critics Award, volumul autobiografic deja menționat şi continuarea lui, Şi am spus da. O poveste de iubire (Committed. A Skeptic Makes Peace with Marriage), devenită curând bestseller în SUA.

Scriitoarea a fost colaboratoare la diverse publicații, printre care ediţia americană a revistei GQ, articolele ei primind două nominalizări pentru National Magazine Award. Un articol din 1997, „The Muse of the Coyote Ugly Saloon”, bazat pe experienţa autoarei ca angajată într-un bar newyorkez, a stat la baza filmului Coyote Ugly. În 2008, revista Time a inclus-o în topul celor mai influenţi 100 de oameni din lume.
Elizabeth Gilbert locuiește împreună cu soțul ei într-un orășel din New Jersey. Toate traducerile în română ale cărților sale au apărut la Editura Humanitas.

„Big Magic: Creative Living Beyond Fear” a fost publicată astăzi, 22 septembrie 2015, la Riverhead Books și poate fi deja găsită în librăriile americane sau pe amazon.com.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus