joi , 24 septembrie 2020

Emisiunea „Povești în halate albe”, de Irina Păcurariu, ajunge la final

PI

„Din păcate, sistemul nu este la înălţimea medicilor”, este de părere Vlad Mixich, jurnalist Hotnews, invitatul Irinei Păcurariu la ultima ediţie a Poveştilor în halate albe de la TVR 1, TVR HD şi TVR+. „Tragedia nu este doar migraţia medicilor, ci faptul că cei care rămân sunt frustraţi şi trişti”, continuă Vlad Mixich.

Ultima întâlnire cu reuşitele incredibile din domeniul medical românesc, cele care, în general, se pierd printre dezbaterile despre incompetenţă, corupţie sau ineficienţă, are loc luni, de la ora 21.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+. Irina Păcurariu este de părere că replicile de mai sus ale invitatului ei reprezintă posibile concluzii după 12 ediţii de Poveşti în halate albe, în care realizatoarea a descoperit o galerie de 24 de voci ale unor eroi care continuă să fie „de profesie medic în România”.

Invitatul Irinei Păcurariu de luni, Vlad Mixich, jurnalistul Hotnews, este absolvent de medicină în 2005, dar a renunţat la profesia de medic şi la specializarea în psihoterapie. Vlad Mixich a devenit ziarist şi este una dintre cele mai credibile semnături din presa românească, pentru care relatează mai ales subiecte cu temă medicală, domeniu pe care îl observă, comentează şi amendează cu fiecare articol.

Emisiunea Poveşti în halate albe, parte a campaniei „De profesie medic în România”, la care TVR este partener media (şi prin Telejurnalul TVR), le-a descoperit românilor doctori care au puterea şi dorinţa de a salva vieţi, medici care nu îşi fac doar meseria, ci se şi sacrifică pentru excelenţă. Personajele seriei Poveşti în halate albe sunt anonimii fără de care sistemul medical românesc ar fi mult mai sărac.

14.000 de medici au plecat din România în ultimii cinci ani. În acest moment, sunt, în medie, aproape doi medici la mia de locuitori, mult sub nivelul celorlalte ţări din Uniunea Europeană. Medicii români pleacă în străinătate mai ales din cauza salariilor mici şi a condiţiilor precare din spitale, conform unui studiu european realizat anul trecut. Una dintre ţintele campaniei „De profesie medic în România”, campanie provocată de Consiliul Investitorilor Străini, este creşterea numărului de medici de la 2,4 la mia de locuitori, cât este în prezent, la 2,6, în 2015.

Semnat de

Tu ce crezi?

Adresa de email nu va fi facută publică.Câmpuri obligatorii *

*

Sigur nu esti Robot, dar trebuie sa ne asiguram :) *

Navighează pana sus