miercuri , 22 septembrie 2021

Arhivă etichete: Adolf Hitler

Abonare RSS

Eva Braun și viața ei cu Hitler, povestită de Heike Görtemaker

foto Am știut că n-o să mai pot lăsa din mână cartea lui Heike Görtemaker imediat ce am răsfoit câteva pagini. Există în jur de 700 de biografii despre Adolf Hitler și doar vreo trei despre amanta lui, Eva Braun, fapt care a sporit și mai mult misterul din jurul acestei femei, al cărei rol în viața dictatorului nazist s-a ... Citeşte mai departe »

Obersalzberg, fotografii exclusive: unde aveau casele de vacanță Hitler și acoliții lui

Adolf Hitler și Joseph Goebbels, la Berghof, circa 1940. Sursă: worldwartwo.filminspector.com Să vizitezi locul unde se aflau reședințele de vacanță ale naziștilor nu poate fi o excursie dedicată exclusiv lor. Nu doar pentru că vilele lor nu mai există azi, ci pentru că regiunea Berchtesgaden e atât de frumoasă, încât chiar și cea mai neagră istorie pare azi estompată de ... Citeşte mai departe »

Fotografii exclusive: aici s-au cunoscut Adolf Hitler și Eva Braun

Adolf Hitler și Eva Braun, la reședința dictatorului, Berghof, din Berchtesgaden. Sursă: vosizneias.com Schellingstraße 50. O clădire din München care azi probabil că nu mai atrage atenția nimănui. E simplă, total lipsită de stridențe. Poate numai cei care se extrag pentru o clipă din transa grijilor zilnice au ochi să vadă, în trecerea lor, un detaliu care le va stârni ... Citeşte mai departe »

Cum îl descrie azi pe Joseph Goebbels fosta lui secretară

Foto: Joseph Goebbels, thedailybeast.com Fosta secretară a ministrului pentru propagandă nazist Joseph Goebbels a vorbit recent despre cei trei ani pe care i-a petrecut muncind în subordinea criminalului de război. Brunhilde Pomsel, una dintre fostele secretare ale lui Joseph Goebbels, are astăzi 104 ani, dar își amintește în detaliu despre trecutul ei. Lucrurile simple sunt printre primele care-i vin în ... Citeşte mai departe »

Ce spune azi despre Hitler băiatul care a pozat alături de el pentru propaganda nazistă

La 80 de ani de când a pozat alături de el pentru o serie de imagini folosite în cadrul propagandei naziste, Gerhard Bartels își amintește de ziua în care l-a cunoscut pe Adolf Hitler. Cu ochii săi albaștri, părul blond și trăsăturile „ariene”, Gerhard Bartels era imaginea ideală pentru un poster de propagandă nazistă. Și, pentru că unchiul său era ... Citeşte mai departe »

Fotografii exclusive: Hitler și restaurantele lui preferate în München

Foto: Bundesarchiv, wikimedia.org Unele dintre restaurantele preferate ale lui Hitler încă mai există la München, și mii de turiști mănâncă și beau bere sau cafea în locurile unde, odinioară, der Führer își făcea veacul alături de acoliții săi. Fotografii exclusive ale clădirilor și istoria lor nazistă, în articolul de mai jos. Să bei o cafea pe o terasă însorită din ... Citeşte mai departe »

Fotografii rare: Adolf Hitler, exersându-și discursul în fața oglinzii

Adolf Hitler, liderul partidului nazist, pozează pentru fotograful Heinrich Hoffmann în timp ce își exersează discursul public în fața oglinzii. Albumul de mai jos cuprinde o serie de fotografii în alb-negru cu Hitler în diverse ipostaze, folosindu-se de mimică și de gesturi exagerate, pe care le exersa frecvent în fața oglinzii înainte de a se adresa poporului german. Pozele sunt ... Citeşte mai departe »

Fotografii exclusive: aici a locuit Adolf Hitler

Foto: suru.lt Prinzregentenplatz 16, München. Mii de oameni trec prin fața acestei clădiri zi de zi, dar puțini sunt cei care îi cunosc istoria sau se mai interesează de ea. Locul are însă o semnificație demnă de amintit: la etajul doi, într-un apartament spațios, dar „mai degrabă urât”, a locuit timp de cinci ani Adolf Hitler. Hitler a ajuns la München ... Citeşte mai departe »

Lee Miller, femeia care a făcut baie în cada lui Hitler

Foto: The Guardian O imagine care a făcut istorie: Lee Miller, colaboratoare a revistei Vogue, fotografiată în aprilie 1945 în cada lui Adolf Hitler, într-unul dintre apartamentele în care der Führer a locuit la München. 29 aprilie 1945. Este ziua în care mii de prizonieri care au norocul să mai fie în viață după torturile de la Dachau sunt, în ... Citeşte mai departe »

Femeia care degusta mâncarea lui Hitler, pentru a se asigura că nu era otrăvită: „Nu aveam încotro”

Timp de doi ani, Margot Woelk și-a riscat viața, alături de alte 15 femei, gustând din mâncarea preparată pentru Adolf Hitler, pentru a verifica dacă aceasta nu era otrăvită. Femeia, azi în vârstă de 95 de ani, a fost aleasă de SS, în 1942, după ce fusese evacuată din Berlin către satul prusac Gross Partsch, unde i s-a dat sarcina ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus