duminică , 25 august 2019

Arhivă etichete: Aferim

Abonare RSS

Peste 130 de filme sunt în competiție pentru Premiile Gopo 2016

84 de filme româneşti lansate în cinematografe sau în festivaluri în 2015 intră în cursa pentru nominalizările celei de-a zecea ediții a Premiilor Gopo: 17 lungmetraje de ficţiune, 12 lungmetraje documentar şi 55 de scurtmetraje. Alte peste 50 de producții europene care au rulat pe marile ecrane din România în 2015 concurează la nominalizările categoriei Cel mai bun film european.  Printre filmele eligibile ... Citeşte mai departe »

„Aferim!” vrea la Oscar!

Lungmetrajul „Aferim!”, în regia lui Radu Jude, este propunerea României la Premiile Oscar, la categoria „cel mai bun film străin”. Pelicula a fost nominalizată la Premiile Academiei Europene de Film la categoria „Cel mai bun scenariu european”. Anunțul a fost făcut la sfârșitul săptămânii trecute în cadrul Festivalului Filmului European de la Sevilla. Compania este una selectă, întrucât la categoria ... Citeşte mai departe »

Actorul Teodor Corban, invitat la prima ediţie „Nocturne” din noul sezon

Vineri, 16 octombrie, Marina Constantinescu deschide noul sezon Nocturne cu poveşti despre Aferim!, dar şi despre actorul care vine din lumea teatrului şi care a cunoscut faima datorită filmului. De la ora 23.00, la TVR 1, TVR HD şi pe TVR+  De peste 20 de sezoane nu a abdicat nicio secundă de la reverenţa în faţa adevăratei valori. Şi au ... Citeşte mai departe »

Despre cum ar fi putut să fie „Aferim!”, de Radu Jude

Foto: Silviu Ghetie, aarc.ro Am avut parte anul acesta, deja, de două premiere din seria tot mai așteptatelor filme românești. La fel ca De ce eu?, cu care este comparabil ca succes de public (~ 20.000 spectatori în primul week-end de lansare), road movie-ul Aferim! câștigă interesul audienței cu o temă actuală, sensibilă pe plan extern și oarecum excesiv finanțată: problema rromilor. Precizez din start ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus