miercuri , 29 noiembrie 2023

Arhivă etichete: alegeri

Abonare RSS

De ce alegem adevărul

Foto: gracebiblechapel.org În general ducem o existență anostă. Formula vieții noastre pare a se repeta la infinit fără prea mari seisme.  Uneori ai termene de respectat, mai moare cineva, se mai petrece o catastrofă, dar de cele mai multe ori nu au loc lucruri extraordinare. Ne mai pauzăm banalul (și mediocritatea) cu o carte, cu o călătorie, cu o aventură. ... Citeşte mai departe »

Giorgio Napolitano, reales președinte al Italiei

Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, a obţinut un nou mandat, în urma votului desfăşurat în Parlament, informează La Repubblica. Napolitano, care în iunie va împlini 88 de ani, a primit în total 738 de voturi. În perioada dinaintea alegerilor, el declarase că este prea în vârstă pentru a mai candida la un mandat de șapte ani la președinția Italiei. Cu toate ... Citeşte mai departe »

Nicolas Maduro a câștigat alegerile prezidențiale în Venezuela

Președintele interimar al Venezuelei, Nicolas Maduro, a câștigat alegerile prezidențiale pentru succesiunea lui Hugo Chavez, cu 50,66 % din voturi. „Astăzi, putem spune că am avut o victorie electorală justă”, le-a declarat Maduro susținătorilor săi adunați în fața palatului prezidențial din Caracas, după anunțul făcut de Consiliul Național Electoral. Maduro, în vârstă de 50 de ani, fusese desemnat de fostul ... Citeşte mai departe »

Alegeri anticipate în Venezuela, la 30 de zile de la moartea lui Chavez. Nicolas Maduro, interimar

Venezuela va avea alegeri prezidențiale anticipate în următoarele 30 de zile, iar vicepreședintele Nicolas Maduro va asigura interimatul la conducerea statului, după moartea liderului Hugo Chavez. „Acum, că există o vacanţă absolută (la preşedinţie), vicepreşedintele Republicii îşi va asuma (funcţia de) preşedinte şi vor fi convocate alegeri în următoarele 30 de zile. Acesta este mandatul pe care ni l-a dat ... Citeşte mai departe »