duminică , 28 noiembrie 2021

Arhivă etichete: Alina Cojocaru

Abonare RSS

„DSCH. The Dream”: Alina Cojocaru, din nou pe scena Operei Naționale

În atmosfera feerică premergătoare sărbătorilor de iarnă, sâmbătă, 5 decembrie, de la ora 19:00, Opera Naţională Bucureşti prezintă premiera spectacolului alcătuit din lucrările de balet „DSCH”, coregrafia de Alexei Ratmansky, pe muzica lui Dmitri Şostakovici, și „The Dream” („Visul”), coregrafia de Sir Frederick Ashton, pe muzica lui Felix Mendelssohn, bazat pe „Visul unei nopţi de vară” de William Shakespeare. Premiera va beneficia ... Citeşte mai departe »

Coregrafii celebre, semnate de Yuri Possokhov, Jiři Kylián și Sir Frederick Ashton, în premieră la Opera Națională

 – Prim-balerina Alina Cojocaru dansează din nou la București- Trei lucrări coregrafice reprezentative care poartă semnăturile unora dintre cei mai importanţi creatori ai zilelor noastre sunt prezentate în premieră națională, în data de 25 aprilie, ora 19.00, la Opera Națională București. „Classical Symphony” în coregrafia lui Yuri Possokhov, „Petite Mort” în coregrafia lui Jiři Kylián şi „Marguerite and Armand”, în ... Citeşte mai departe »

„La fille mal gardée”: Balerinii Alina Cojocaru și Johan Kobborg dansează din nou împreună

Unul dintre cele mai îndrăgite titluri din repertoriul clasic de balet revine la Opera Națională București începând cu data de 13 decembrie 2014, fiind vorba de prima producție nouă din stagiunea de balet 2014-2015 a instituției. PREMIERĂ  Sâmbătă, 13 decembrie 2014 , ora 19.00  „La fille mal gardée” sau „Precauțiuni inutile”, balet în două acte şi trei scene de Ferdinand ... Citeşte mai departe »

Alina Cojocaru dansează în premiera naţională a baletului „La Sylphide”

Unul dintre cele mai vechi şi importante balete din lume, La Sylphide, este pus în scenă pentru prima dată în România la început de decembrie, la Opera Naţională Bucureşti. Evenimentul deschide de asemenea seria invitaţilor de talie mondială ai acestei stagiuni, instituţia aducând în faţa publicului din România nume consacrate ale baletului mondial: Johan Kobborg, aflat la Bucureşti în calitate ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus