vineri , 1 iulie 2022

Arhivă etichete: America

Abonare RSS

Apus de soare în Costa Rica

Apus de soare pe o plajă din Costa Rica, noiembrie 2017. Fotografie fără filtre sau altfel de editări, realizată de Harry Rona. Citeşte mai departe »

Cafeaua din filme (și din viața mea americană)

foto M-am uitat chiar de curând la „Căsătorie în stil italian”, cu Sophia Loren și Marcello Mastroianni. Îi fac educație cinematografică europeană soțului meu american, care a remarcat, spre jumătatea filmului, cel mai amuzant lucru. De fiecare dată când cineva era supărat, stresat sau se dădea de ceasu’ morții în film, imediat se propunea o cafea. Donna Filumena se simte ... Citeşte mai departe »

Pierdută în direcția potrivită

foto Mi-am dat demisia, acum două seri. Spontan și calm, ca și cum ar fi fost cel mai firesc lucru care trebuia să mi se întâmple. Mi-am luat geanta și mi-a trebuit mai puțin de un minut să ies pe ușă, dar a fost nevoie de o lună și jumătate de nefericiri ca să pășesc afară fără regret. „Rezist foarte ... Citeşte mai departe »

Primul job în America

Dacă tot v-am ținut la curent cu toate aventurile mele de prin America, n-aveam cum să nu vă spun despre marele eveniment: am (deja) un job! Lucrez la CNN! Când mi-au văzut CV-ul, m-au angajat imediat ca reporter special, ceea ce înseamnă că am propriul meu birou, îmi fac singură programul, nu mă deranjează nimeni, beau cafele cât e ziua ... Citeşte mai departe »

Nostalgii la cuptor: cum să topești 9.000 de kilometri de dor

Nu-mi amintesc exact când am făcut prima oară checuri cu mama, dar cum astea erau preferatele în familia noastră, la un loc cu șnițelele, mă gândesc că am privit-o pregătind aluatul încă de când eram foarte mică. Cred că eram prin clasa a cincea când am început s-o ajut și eu, să-i torn câte o lingură de ulei sau de ... Citeşte mai departe »

Ce acte îți trebuie ca imigrant în Statele Unite

foto Nu-mi vine să cred că mi-au trebuit două luni ca să încheg articolul ăsta, dar, după tot ce a însemnat pentru mine pregătirea actelor de imigrare în Statele Unite, se pare că am avut nevoie de o pauză lungă ca să iau distanță și să scriu despre asta. Cine vă spune că e un proces ușor poate că nu ... Citeşte mai departe »

Două locuri în Atlanta

…care-mi plac mult: Atlanta Cupcake Factory și Highland Row Antiques. Deși nu mă omor după cupcakes – și, în general, după nicio obsesie americană, cum ar fi untul de arahide sau dovleacul – Atlanta Cupcake Factory are unele dintre cele mai bune produse de patiserie pe care le-am încercat aici. Prețurile sunt mari, dar îmi place să mă opresc acolo ... Citeşte mai departe »

J. Nadimi: „Ar trebui să avem o singură cultură, aceea de a fi buni unii cu alții”

Există un loc cu totul special în Atlanta, unde ne place să mergem din când în când: J’s Cigars, un magazin de trabucuri cu un spațiu mic și foarte plăcut unde poți să stai și să fumezi, un fel de bar în care te simți ca la tine acasă, în sufragerie. Cafeaua ți-o oferă chiar J., patronul, și e din ... Citeşte mai departe »

A început criogenia în Georgia

Nu-i decât luna martie și toate locurile care au patru pereți și-un acoperiș, aici, în Georgia, au deja în funcțiune aparatele de aer condiționat. Pornite, ca vara trecută, la temperaturi criminale. Știu că mă plâng de multe lucruri, știu, promit că o să încerc să încetez, dar pe ăsta chiar nu-l înțeleg. După trei luni de iarnă, nu te bucuri ... Citeşte mai departe »

Somewhere in Atlanta

Câteva fotografii pe care le-am făcut ieri, în Atlanta.  Citeşte mai departe »

Navighează pana sus