joi , 30 noiembrie 2023

Arhivă etichete: animale

Abonare RSS

Mă scuzați, mai am un text de dor

N-a existat niciodată, de când mă știu, un timp în care să nu fi avut prin preajmă vreo viețuitoare patrupedă de diverse dimensiuni. Sau, dacă a existat, a fost foarte scurt, pentru că întotdeauna ajungeam cumva într-un loc unde puteam mângâia o ființă îmblănită – de regulă, acasă, unde am avut mereu cam câte trei pisici și măcar doi căței. ... Citeşte mai departe »

Povestea unei pisici albe

foto Acum mulţi, mulţi ani, a intrat în viaţa mea Bella, un ghemotoc de puf alb, cu ochi mari, albaştri, ca două safire strălucitoare. Eram într-o perioadă dificilă a adolescenţei mele: tezele de la liceu, presiunea faptului că dintr-a unşpea trebuia să mă apuc de învăţat pentru facultate, iar timpul liber mi-l ocupam iubind un băiat care nu mă iubea ... Citeşte mai departe »

„Despre oameni și oi”: tragi-comedie islandeză, în cinematografele din România

Transilvania Film aduce pe ecranele cinematografelor din „România Despre oameni și oi” / „Rams”, o tragi-comedie islandeză despre doi frați care nu și-au mai vorbit de patru decenii. Filmul regizat de Grimur Hakonarson a câștigat Un Certain Regard, la Cannes Film Festival 2015 și premiul publicului la TIFF 2015. “O nouă dovadă că cinematografia islandeză (a) există și (b) are ... Citeşte mai departe »

Sarah Lee Leslie: „O să plimb căței și peste 20 de ani”

Sarah Lee Leslie e unul dintre cei mai interesanți oameni pe care i-am cunoscut în Statele Unite. Timp de 10 ani a fost contabilă, dar, sătulă de un job care o ținea blocată într-un birou de la 9.00 la 5.00 în fiecare zi, a decis să-și pornească propria afacere. Una de suflet: să plimbe câini! Anul acesta, Sarah a deschis ... Citeşte mai departe »

Transferați la Lionsrock: Vier Pfoten salvează încă cinci lei din România

foto Cinci lei, care în ultimii ani au fost ținuți în captivitate în grădina zoologică de la Baia Mare, vor fi transferați la rezervația Lionsrock din Africa de Sud, sub îngrijirea organizației pentru protecția animalelor Vier Pfoten. Petrică, Lavinia si Lidia s-au născut în captivitate, ca sute de alți semeni de-ai lor destinați să distreze publicul nesățios de la circ. ... Citeşte mai departe »

Cum se răcoresc rațele la München

M-am întâlnit cu ele într-un parc din München: o rață cu puii ei, savurând o baie răcoritoare într-o zi însorită. Citeşte mai departe »

Căței în portrete adorabile, de Harry Page

Fotograful stradal Harry Page a surprins în câteva portrete adorabile caracterul plin de candoare al celui mai bun prieten al omului. Citeşte mai departe »

Cel mai mult și cel mai mult îmi plac…

foto …cărţile şi cafeaua, ziarele şi revistele, nopţile pasionale, somnul prelungit dimineaţa, muzica bună, soarele, lumânările parfumate şi cremele de corp, câinii şi pisicile, prăjitura Deliciu de la Vatra Ardealului, melodia Sharzan a lui Albano & Romina Power, insula Creta, yoga, orașul München și toată Bavaria, zborul cu avionul, aricii, marea, ochii iubitului meu, vocea lui Freddie Mercury şi a ... Citeşte mai departe »

Salma Hayek are 50 de animale de companie – VIDEO

Nu doarme cu toate, dar cel puțin patru dintre cele 50 de animale de companie ale Salmei Hayek vin să-i ureze „Bună dimineața!” în fiecare zi. Salma Hayek și-a înființat doar de curând un cont de Instagram, într-o eră în care planeta întreagă trăiește în rețelele sociale. Printre primele ei postări se numără o înregistrare în care celebra actriță ne ... Citeşte mai departe »

Rațele au propriile benzi de mers la Londra, Birmingham și Manchester

Foto: boredpanda.com Dacă ajungeți la Londra, la Birmingham sau Manchester, atenție pe unde mergeți: n-ați vrea să călcați peste benzile special concepute pentru rațe de-a lungul râurilor! O rață creionată în interiorul benzii delimitate cu dungă albă o să vă atenționeze că pe acolo nu aveți voie să vă plimbați (decât cu permisiunea celor îndreptățite, desigur). Inițiativa aparține The Canal ... Citeşte mai departe »