joi , 23 septembrie 2021

Arhivă etichete: artisti

Abonare RSS

Anca Lupeș: „Dacă faci bani doar că îţi arăţi poponeaţa pe scenă, asta nu e succes”

Pe Anca Lupeș am cunoscut-o cu mulți ani în urmă, când visam la un interviu cu Patricia Kaas, iar managerul artistei franceze fusese de acord să-l fac, „cu condiția să accepte și organizatorii români”. Am avut baftă cu Anca, fiindcă ea se afla în rândul celor care o aduceau pe Patricia în România și s-a dovedit a fi unul dintre ... Citeşte mai departe »

EXCLUSIV. John Goodwin: „Astăzi, mulți oameni încearcă să semene cu alții ca să fie acceptați de industria muzicală”

John Goodwin e compozitor, pictor, sculptor. Iar prin felul în care abordează notele muzicale sau pânza de pe șevalet chiar reprezintă o definiție cuvântului „artist”. Născut în Los Angeles și stabilit în Nashville, John Goodwin compune muzică „în relativă solitudine”, departe de lumea dezlănțuită a showbiz-ului de azi, de care se dezice prin argumente dezarmante. Cu toate astea, colaborează cu ... Citeşte mai departe »

Zoli Toth organizează a doua ediție a galei ON AIR MUSIC AWARDS

În 29 aprilie 2014, Zoli Toth organizează gala ON AIR MUSIC AWARDS, eveniment ce îşi propune să aducă în atenţia unui public cât mai larg şi să omagieze realizări ale artiştilor şi genurilor muzicale mainstream, dar şi pe acelea ale artiştilor şi genurilor muzicale de nişă. A doua ediţie a Galei Elitei Industriei Muzicale din România va avea loc la ... Citeşte mai departe »

De dor: Louis Armstrong, Paul Newman și Duke Ellington

Un moment păstrat în timp, pentru ca noi să-l putem savura, azi, peste arcul câtorva decenii scurse de atunci: Louis Armstrong, Paul Newman și Duke Ellington, fotografiați de Herman Leonard, la Paris, în 1960. Foto: tumblr.com Citeşte mai departe »

„Colours Symphony – Green”, expoziție de pictură dedicată culorilor curcubeului

Galeria de Artă Elite Prof Art organizează expoziţia „Colours Symphony – Green”, dedicată celei de-a patra culori – verde. Galeria continuă astfel ciclul expoziţiilor dedicate culorilor curcubeului – roşu, orange, galben, verde, albastru, indigo, violet, după expoziţiile primelor trei culori – roşu, orange, galben. Organizată la Hotel Crowne Plaza, expoziţia va fi vernisată luni, 20 ianuarie 2014, de la orele ... Citeşte mai departe »

„Evgheni Oneghin”, de Piotr Ilici Ceaikovski, revine la Opera Naţională

După aproape un an de absenţă din repertoriul Operei Naţionale Bucureşti, Evgheni Oneghin de Piotr Ilici Ceaikovski, în concepţia regizorală a lui Ion Caramitru, revine pe scena lirică bucureşteană după prezenţa pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet din Sofia. În 28 şi 29 noiembrie, de la ora 18.30, publicul va avea astfel ocazia să asculte una dintre capodoperele ... Citeşte mai departe »

Ovidiu Lipan Țăndărică a sărbătorit cu fast 50 de ani de activitate

Prima ediţie a Galei „Stele Românești” a avut loc luni, 18 noiembrie, la World Trade Center București. Personalități marcante ale lumii artistice, culturale, politice și din mediul de afaceri au sărbătorit alături de Ovidiu Lipan Țăndărică împlinirea a 50 de ani de activitate artistică. După ce artistul a fost decorat de către doi dintre președinții României – Meritul Cultural în ... Citeşte mai departe »

Ştefania Nistoreanu: cinci picturi pe care le iubesc

Un lucru e clar: ne place la nebunie să „torturăm” artiștii! Le cerem actorilor să aleagă pentru noi doar cinci filme preferate, scriitorilor – să ne dezvăluie cinci cărți fără de care n-ar fi fost azi aceiași, iar pe muzicieni îi chinuim întrebându-i care sunt cinci dintre cântecele lor favorite. De data asta, am aruncat mănușa provocării către Ștefania Nistoreanu, rugând-o ... Citeşte mai departe »

Expoziţie de pictură şi sculptură, la Biblioteca Națională: Gevork Chubaryan, Françoise Abraham și Costa Dvorezky

Gevork Chubaryan Midway Doubt, 2012 106.7 x 157 cm Artiștii Gevork Chubaryan, Françoise Abraham și Costa Dvorezky sunt invitați speciali în cadrul unei expoziții ce va fi inaugurată, pe 4 octombrie, la Biblioteca Națională. Evenimentul e de anvergură şi de o mare noutate în peisajul nostru cultural. Din două motive. Nu există precedente ale unei expoziţii la Bucureşti a unor ... Citeşte mai departe »

Dana Dorian: Cele mai mari vicii ale mele sunt fumatul și adevărul

Dana Dorian: criticul muzical, profesoara de canto, jurnalista, scriitoarea. Nu ne putem hotărî cum s-o descriem, căci o revendică fiecare dintre domeniile în care s-a făcut cunoscută. Și-atunci îi spunem, simplu, artista și savurăm destăinuirile pe care ni le-a făcut, cu verb, cu umor. Și-un strop de nostalgie. Care este cel mai îndrăzneţ vis profesional al tău? Îndrăzneţ înseamnă realizabil, ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus