marți , 20 aprilie 2021

Arhivă etichete: autori romani

Abonare RSS

Fragmentarium: „Vara în care mama a avut ochii verzi”, de Tatiana Țîbuleac

foto Mama din cartea Tatianei Țîbuleac are vâsta pe care am împlinit-o eu în această vară. Vara ei este trăită pe zile, pe ore, pe momente. Este cea mai lungă. De fapt, vara din carte nu s-a mai terminat niciodată, iar eu m-am cufundat în ea, privind-o ca prin geamurile unui submarin de smarald, învățând să îmi pun dorințe când ... Citeşte mai departe »

„Ultima oră”, de Alina Grozea: operație pe cord deschis

foto: Ioana Mirică Cartea „Ultima oră”, a Alinei Grozea, este o incursiune francă în malaxorul aspru al vieţii. Te duce pe cărări pe care şi tu ai fost la un moment dat, te scufundă în ape adânci, te tulbură, te scoate iar la suprafaţă, te macină, te trezeşte şi iar te scufundă. Condeiul Alinei nu cunoaşte aici înfloriturile, comercialul sau ... Citeşte mai departe »

„Ultima oră”: Alina Grozea a lansat primul său roman

foto: Ioana Mirică EL vrea să se sinucidă. EA crede că viața ei s-a terminat deja. O întâlnire providențială îi aduce unul lângă celălalt. Doi străini, în aceeași cameră, la aceeași masă, fiecare cu amintirile lui, cele mai multe dureroase, împletite aproape în tăcere de-a lungul celei mai intense ore din viața lor. Moartea, cu prezența ei apăsătoare, amenințătoare, e ... Citeşte mai departe »

„Lista lui Alex. Ştefănescu”, un proiect nou sub umbrela colecţiei Strada Ficţiunii, la Editura ALL

Editura Allfa iniţiază un nou proiect în cadrul colecţiei sale de literatură Strada Ficţiunii: Lista lui Alex. Ştefănescu. Proiectul își propune promovarea scriitorilor români contemporani în galeria de onoare a unei colecții cu o vastă panoplie de autori, proveniți de pe toate continentele lumii. „Mi-e dor de vremea când nu eram critic literar și citeam literatură din plăcere, nu din ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus