duminică , 19 mai 2019

Arhivă etichete: bere

Abonare RSS

Consumul moderat de bere fără alcool poate îmbunătăţi calitatea somnului

Un studiu realizat în cadrul Facultăţii de Ştiinţe de la Universitatea Extremadura din Spania demonstrează posibilele efecte benefice ale berii fără alcool asupra calităţii somnului. În urma cercetărilor s-a evidenţiat o îmbunătăţire în acest domeniu în rândul femeilor care consumă o cantitate de 333 ml bere fără alcool (333 ml, cu 0% alcool).  Hameiul, un ingredient esenţial al berii, se ... Citeşte mai departe »

Hameiul, un posibil element cheie în tratarea diabetului sau a bolilor de inimă

Potrivit unui studiu realizat în cadrul Universității din Washington, hameiul, ingredientul natural care conferă berii binecunoscutul gust amărui și care este folosit în prezent aproape exclusiv pentru producerea acestei băuturi extrem de iubite peste tot în lume, ar putea fi preluat și de industria farmaceutică în scopul dezvoltării de medicamente destinate tratării diferitelor afecțiuni, printre care diabetul  zaharat sau bolile ... Citeşte mai departe »

Studiu: Un consum moderat de bere poate ține diabetul la distanță

Un studiu realizat de către Universitatea din Barcelona, Spitalul Clinic din Barcelona și Institutul de Sănătate Carlos al III-lea din Madrid, arată că un consum moderat și regulat de bere poate reduce riscul apariției diabetului. „Diabetul este un sindrom caracterizat prin valori crescute ale concentrației glucozei în sânge (hiperglicemie) și dezechilibrarea metabolismului. Acest studiu scoate la iveală un beneficiu al ... Citeşte mai departe »

Berea, un posibil remediu împotriva procesului de îmbătrânire

Hameiul, un ingredient cheie al berii, este considerat un remediu în lupta cu efectele trecerii timpului asupra organismului uman. Potrivit unor studii derulate de cercetători din Austria și Cehia, berea consumată în cantități moderate poate avea proprietăți anti-inflamatorii ce au drept efect încetinirea procesului de îmbătrânire. “Hameiul este binecunoscut ca un bun antioxidant, el fiind folosit preponderent, pe lângă industria ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus