duminică , 17 octombrie 2021

Arhivă etichete: boli

Abonare RSS

Propolisul, medicament natural: ce afecțiuni calmează

Numit şi „penicilină românească” sau „clei de albine”, propolisul este cel mai preţios produs apicol, apreciat pentru diversitatea sa de acţiuni terapeutice. Minunea prelucrată de albine are efect bactericid, antiinflamator, antiseptic, antiparazitar, cicatrizant şi regenerator. De aceea, este considerat unul dintre cele mai eficiente medicamente naturale. Propolisul constă într-un melanj interesant de substanţe răşinoase, prelucrat de albine după colectarea unor ... Citeşte mai departe »

Numărul pacienţilor cu boli inflamatorii intestinale a crescut de 5-10 ori comparativ cu 2002

Conform estimărilor specialiştilor, în România, numărul total al persoanelor care suferă de boli inflamatorii intestinale (BII) în 2013 este de 5-10 ori mai mare comparativ cu anul 2002. Din totalul de 5.000 de pacienţi diagnosticaţi cu BII la noi în țară, doar 20% figurează în Registrele Naţionale. Prof. Dr. Mircea Diculescu, Preşedintele Societăţii Române de Gastroenterologie şi Hepatologie explică: „Creşterea ... Citeşte mai departe »

Riscurile obezității: diabetul și bolile cardiovasculare, mai frecvente la persoanele supraponderale

Excesul de kilograme nu aduce cu sine doar probleme de natură psihică, ci şi o mulţime de alte afecţiuni. Considerată „boala societăţii moderne”, obezitatea este o problemă care afectează în prezent întreaga lume civilizată. Aproximativ 25 % din populaţie suferă de dereglări de greutate, iar acest lucru provoacă, pe lângă grave probleme de imagine, declanşarea sau înrăutăţirea altor boli. Scăderea ... Citeşte mai departe »

Beneficiile cafelei: te protejează de boli și te ajută să-ți menții greutatea

Este cel mai popular drog din lume. Atât de iubit și de frecvent consumat, încât a devenit combustibilul favorit a milioane de oameni, care-i adoră aroma și efectul revigorant. Ca orice produs de mare succes, cafeaua e deseori blamată, nu puțini fiind cei care o fac vinovată de agravarea a numeroase afecțiuni. Însă tot mai multe studii arată că, dacă ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus