luni , 23 noiembrie 2020

Arhivă etichete: cafenele

Abonare RSS

Cele mai frumoase locuri în care mi-am băut cafeaua

Știu că nu sunt cu nimic deosebită: ca miliarde de oameni din lumea asta, îmi încep fiecare zi cu o cană mare de cafea. De ani de zile, e cafea grecească, la ibric, dar beau de orice alt fel, inclusiv făcută la aparate profesionale, cum e acesta. Viața mea chiar se învârte în jurul cafelei și, peste tot pe unde ... Citeşte mai departe »

Fragment din „Jocul Ripper”, de Isabel Allende

foto Sunt multe pasaje reușite în „Jocul Ripper”, penultimul roman al lui Isabel Allende. Acesta e doar unul pe care l-am salvat pe Kindle, când am citit cartea, pentru că scriitoarea vorbește despre cafea și cafenele, și despre felul în care oamenii se asortează cu ele. „În North Beach, unde marile lanţuri de magazine erau interzise pentru a împiedica moartea ... Citeşte mai departe »

Ce îmi place la Colaj Café. Cu o lungă introducere despre dezamăgiri

Motto: Viața e prea scurtă ca să bei cafea de proastă calitate. A devenit locul meu preferat din Brașov. Știu că, dacă ajung la Colaj Café, beau cel mai bun café latte din oraș, și asta e o afirmație importantă, pentru că la cafea sunt mai pretențioasă decât sunt la bărbați. Am fost ieri, cu niște prieteni, într-un fel de ... Citeşte mai departe »

Cafenele celebre: unde trebuie să bei un cappuccino, măcar o dată-n viață

Dacă ajungi la Paris, la Roma sau la Praga, poți alege dintre zeci de locuri unde să-ți bei cafeaua, înainte de a lua la pas străduțele romantice. Însă, dacă nu te preocupă doar licoarea din ceașcă, și-ți dorești să adulmeci mireasma vremurilor trecute, în locuri încărcate de istorie, te vei îndrepta spre una dintre cafenelele frecventate, cu mulți ani în ... Citeşte mai departe »

Navighează pana sus